Вишгородські команди успішно виступили на турнірі в Італії

12:10 | 18 июля 2018
В італійському Терамо  пройшов 46-й Міжнародний турнір з гандболу «46 INTERAMNIA WORLD CUP», в якому взяли участь понад 150 команд з 33 країн світу. В італійському Терамо  пройшов 46-й Міжнародний турнір з гандболу «46 INTERAMNIA WORLD CUP», в якому взяли участь понад 150 команд з 33 країн світу. Україна булла представлена двома командами в категорії до 12 років – це команди дівчат та хлопців  районної комплексної дитячо-юнацької школи міста Вишгород Київської області. В складі дівочого колективу грали також представниця міста Петрово Кіровоградської області Віра Кононенко. 


У юнаків у категорії 12 років  виступили 15 команд з України, Данії, Франції, Польщі, Ірану, Алжиру, Хорватії, Італії. Вишгородські гандболісти зазнали лише однієї поразки - у півфіналі від польських однолітків, - натомість у матчі за третє місце наші хлопці здолали команду з Данії (15:11) та стали бронзовими призерами.


Дівчата зіграли ще краще. Здобувши перемогу у підгрупі в семи матчах (команди з Франції, Словенії, Італії, Данії, Росії та дві команди з Польщі), у фіналі українки знову зустрілась з командою Росії (Санкт-Петербург). Гра булла дуже напруженою та цікавою.  На останній хвилині наші дівчата програвали 11:12, але проявили справжній характер. За 40 секунд до кінця поєдинку Катерина Макаренко зрівняла рахунок, а за 10 секунд Анастасія Распопіна забила переможний м’яч! Останню атаку з боку росіянок відбила наш голкіпер Вікторія Комісаренко. Перемога - 13:12 !


Українські команди отримали заслужені трофеї кубки. Окрім змагань також була насичена культурна програма. Юні гандболісти побували на екскурсіях у Любляні, Римі, Венеції.


Команди, тренери та батьки за підтримку юних гандболістів та за надання допомоги в організації поїздки дуже вдячні народним депутатам Андрію Тетеруку та Ігорю Котвицькому, Федерації гандболу України, а також Київському обласному відділенню Національного олімпійського комітету України в особі Івана Куроченка. 

Источник