"ДИНАМО-ПОЛТАВА" — ОСТАННЯ КОМАНДА СУПЕРЛІГИ. ЮРІЙ БАБЕНКОВ — КРАЩИЙ СНАЙПЕР?

14:10 | 07 мая 2014

У матчі 19-го туру чемпіонату країни з гандболу серед команд Суперліги «Динамо-Полтава» на своєму майданчику програло «Шахтарю-Академії» (Донецьк) — 29:32.



 

У нинішній скрутній ситуації для полтавської команди цей матч мав чи не найголовніше стратегічне значення в усьому сезоні — перемога у ньому дозволила б динамівцям піднятися, нарешті, з останнього, шостого місця у турнірній таблиці. Але вже за підсумками першого тайму стало зрозумілим, що господарі поля й цього дня програють. На перерву команди пішли за рахунку 19:12 на користь гостей. У другому таймі полтавці прагнули врятувати гру, вони зробили все, що було в їхніх силах, але спромоглися скоротити дефіцит лише до трьох м’ячів.

У складі наших земляків у цій грі закинутими м’ячами відзначилися: Артем Визір — 9, Юрій Бабенков — 6, Артем Качура — 4, Микола Цокало — 4, Андрій Занимонець — 3, Юрій Хауха — 2, Дмитро Дич — 1. Кращим снайпером донецької команди став Максим Луньов — 12 м’ячів.

Таким чином, у чемпіонаті України після домашньої поразки полтавців — за тур до закінчення змагань — стали відомі володарі всіх місць у турнірній таблиці Суперліги. Отже, чемпіон — «Мотор» (Запоріжжя) — 38 очок, срібний призер — «Портовик» (Южне) — 28, бронзовий — ЗТР (Запоріжжя) — 24, далі — ЗНТУ-ЗАБ (Запоріжжя) — 16, «Шахтар-Академія» (Донецьк) — 6 і «Динамо-Полтава» — 2 очка.

7-8 травня відбудуться матчі заключного, 20-го туру чемпіонату, в яких гратимуть: «Динамо-Полтава» — «Портовик», ЗТР — «Мотор» і «Шахтар-Академія» — ЗНТУ-ЗАБ.

У принципі, залишається ще одна інтрига — хто стане кращим бомбардиром цьогорічного чемпіонату. Без сумніву, можна сказати лише те, що остаточна розв’язка цієї інтриги вирішиться в Полтаві — за підсумками матчу «Динамо-Полтава» — «Портовик» (Южне). Бо саме гравці-лідери цих двох команд є претендентами на звання кращого бомбардира Суперліги. Перед останнім туром лише троє гандболістів мали у своєму активі понад сто закинутих м’ячів: Дмитро Гунько («Портовик») — 116, Юрій Бабенков («Динамо-Полтава») — 110 та Артем Козакевич («Портовик») — 103 м’ячі. Напевно, полтавцю Бабенкову до снаги наздогнати і перегнати Дмитра Гунька. Але чи погодиться з цим сам кращий снайпер «Портовика»?

Ігор ЧЕРЧАТИЙ, «Полтавщина Спорт»

Источник