Повідомлення Федерації гандболу України для гандбольної спільноти!!!

12:55 | 09 апреля 2014

 

Федерація гандболу України, у відповідь на розповсюдження інформації у ЗМІ від "ініціативної групи гандбольної громадськості" щодо обрання нового президента ФГУ Андрія Мельника та керівних органів ФГУ на так званій «звітно-виборчій конференції» від 5 квітня 2014 року в місті Києві,  інформує гандбольну спільноту України про те, що до офісу ФГУ надійшли листи від 12 обласних федерацій гандболу (колективних членів ФГУ), що підтверджують їх відсутність на «звітно-виборчому заході» 5 квітня 2014 року, а також про їх неучасть у виборах президента ФГУ та її керівних органів.

Обласні федерації гандболу, що не брали участі в «звітно-виборчій конференції» 5 квітня 2014 року:
1. Луганська область
2. Запорізька область
3. Полтавська область
4. Тернопільська область
5. Черкаська область
6. Рівненська область
7. Дніпропетровська область
8. Одеська область
9. Івано-Франківська область
10. Львівська область
11. Хмельницька область
12. Донецька область

Також у "звітно-виборчій конференції" 5 квітня 2014 року не брали участі 10 членів Президії ФГУ, 2 головних тренери національних збірних команд, представник Фонду гандболу України та 2 представники від Асоціації ветеранів та аматорів гандболу.

Рішення Президії ФГУ від 1 квітня 2014 року про проведення звітно-виборчого конгресу ФГУ – 6 вересня 2014 року, згідно квоти представництв делегатів на конгрес ФГУ, підтримали 42 із 67 делегатів. Зважаючи на це, "звітно-виборча конференція" від 5 квітня 2014 року є нелегітимною через відсутність кворуму, на "заході" були присутні менше половини від усієї кількості уповноважених делегатів (наявність мандату від обласної федерації гандболу) – можлива максимальна кількість 24 делегатів з правом голосу. Решта "делегатів" конференції 5 квітня 2014 року не мали представницьких повноважень від обласних федерацій гандболу, закріплених у протоколах ОФГ.

Інформація, що з"являться у деяких ЗМІ про ніби-то обранння нового президента ФГУ та її керівних органів, недостовірна та містить ознаки замовного характеру, так як у ній не представлена інша сторона конфлікту.

Позиція Федерації гандболу України спирається на Статут ФГУ та ЮРИДИЧНИЙ ВИСНОВОК ЩОДО ЗАКОННОСТІ ТА ОБГРУНТОВАНОСТІ ОКРЕМИХ РІШЕНЬ, ПРИЙНЯТИХ КЕРІВНИЦТВОМ ФЕДЕРАЦІЇ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ.

Источник