ПРОГРАМА КАНДИДАТА НА ПОСАДУ ПРЕЗИДЕНТА ФЕДЕРАЦІЇ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ МЕЛЬНИКА АНДРІЯ АНАТОЛІЙОВИЧА

19:55 | 21 апреля 2018
Ми прагнемо тільки до перемог! ПРОГРАМА КАНДИДАТА НА ПОСАДУ ПРЕЗИДЕНТА ФЕДЕРАЦІЇ  ГАНДБОЛУ  УКРАЇНИ МЕЛЬНИКА АНДРІЯ АНАТОЛІЙОВИЧА м. Ми прагнемо тільки до перемог!


ПРОГРАМА КАНДИДАТА НА ПОСАДУ ПРЕЗИДЕНТА ФЕДЕРАЦІЇ  ГАНДБОЛУ  УКРАЇНИ МЕЛЬНИКА АНДРІЯ АНАТОЛІЙОВИЧА


м. Київ-2018 Біографія Мельник Андрій Анатолійович Майстер спорту України з гандболу
Народився 03 січня 1972 року в м. Києві. Громадянин України. Одружений. Виховує сина.
Освіта: вища. В 1994 році закінчив Київський державний інститут фізичної культури.
Спортивна кар'єра:
1980 р. – ДЮСШ № 10 (м. Київ); 1987-1989 рр. – БВУФК (м. Бровари); 1989-1993 рр. – ГК "СКІФ" (м. Київ); 1993-1998 рр. – "ЦСКА" (м. Київ); 1998-1999 рр. – ГК "Apoel" (м. Ріховот, Ізраїль); 1999-2000 рр. – ГК "Cyprus College" (Кіпр); 2000-2002 рр. – ГК "Степан Разін-Нева" (Росія); 2005 р. – Президент ОО СГК "Авіатор-Київ" (м. Київ). 2014-2018 рр. – Президент Федерації гандболу України.
Спортивні досягнення:
1993-1994 рр. – член молодіжної збірної команди України з гандболу; 1994-1995 рр. – член національної збірної команди України з гандболу; 1994 р. – чемпіон України; 1995 р. – срібний призер чемпіонату України; 2001 р. – срібний призер чемпіонату Росії; 2004 р. – фіналіст Кубку Азії у складі команди "Fulan" (Іран); 2005 р. – головний тренер збірної команди м. Києва – переможець  молодіжних ігор України; 2008 р. – старший тренер молодіжної збірної команди України з гандболу.
Шановні колеги!
Напередодні проведення звітно-виборного Конгресу Федерації гандболу України висловлюю глибоку подяку всім членам Федерації та делегатам за Вашу багатолітню турботу та участь у розвитку гандболу в Україні.

Визначення проблеми, на розв'язання якої спрямована Програма
Спорт є пріоритетним напрямком розвитку країн у світі. Він безпосередньо впливає на економічну та соціальну політику кожної держави.
Розвиток сучасного спорту свідчить про те, що досягнення спортсменів на міжнародній арені розглядаються, як важливий показник рівня розвитку нації та держави і є важливою складовою підвищення іміджу держави, забезпечення позитивного впливу засобів спорту на загальнолюдські цінності.
В Україні протягом останніх 12-ти років спостерігається регрес у розвитку гандболу та істотне послаблення його соціальних функцій.
За матеріально-технічною інфраструктурою Україна в 10-15 разів поступається країнам, збірні команди яких є головними нашими конкурентами на світовій спортивній арені. А такі провідні гандбольні держави як Норвегія, Франція, Іспанія, Німеччина, Данія та інші випереджають Україну за рівнем забезпечення населення спортивними спорудами.
Системність та довготривалість невирішених проблем щодо розвитку гандболу в Україні підтверджено з 2006 року,   і до сьогодні національні збірні команди України не можуть здобути  право виступати на Олімпійських іграх.
Водночас гандбол в Україні має давні традиції та можливості, як і популярні серед населення види спорту, розвиток яких може сприяти вирішенню низки важливих соціально-економічних проблем, зокрема забезпеченню консолідації суспільства, формуванню у громадян патріотичних почуттів та створенню позитивного іміджу нашої держави у світовому співтоваристві завдяки успіхам українських спортсменів на Олімпійських іграх та залученню широких верств населення до активних занять фізичною культурою і спортом; стимулюванню вітчизняних товаровиробників і будівельної індустрії шляхом будівництва та реконструкції сучасних спортивних споруд.
Природно-ресурсний та історико-культурний потенціал України в поєднанні з вигідним географічним положенням в центрі Європи є достатньо вагомою передумовою для розвитку інфраструктури регіонів, зокрема спортивної, транспортної тощо, що дасть змогу залучити інвестиції до реалізації інфраструктурних проектів в рамках розвитку  гандболу.
Тому потребує нагального розв’язання проблема гандболу та підготовки відповідної інфраструктури з метою приведення її до міжнародних стандартів.


Аналіз причин виникнення проблеми та обґрунтування необхідності її розв'язання програмним методом
Основними причинами виникнення проблеми є: відсутність системних дій щодо підтримки гандболу та невідповідність наявної інфраструктури міжнародним стандартам; недосконалість системи централізованої підготовки національних збірних команд, низький рівень фінансового та матеріально-технічного забезпечення, специфіка яких вимагає чималих витрат на його функціонування і розвиток; неефективна робота із залучення коштів, незначний обсяг інвестицій; низький рівень забезпеченості населення спортивними майданчиками для занять гандболом; недостатній рівень розвитку інфраструктури розміщення та транспортної інфраструктури. Комплексне розв’язання проблеми сприятиме розвитку гандболу, пропагуванню серед широких верств населення здорового способу життя, збільшенню кількості вітчизняних та зарубіжних уболівальників, що позитивно позначиться на іміджі України, як європейської держави. Усунення зазначених проблем можливе лише шляхом розроблення, затвердження та виконання протягом 2018-2022 років Державної програми розвитку гандболу в Україні.
Мета програми  Мета Програми полягає у: залученні широких верств населення до занять гандболом; максимальній реалізації здібностей обдарованої молоді у дитячо-юнацькому, резервному спорті, спорті вищих досягнень та виховання її в дусі олімпійських ідеалів, шляхом залучення населення до гри в гандбол; об’єднання суспільства навколо гандболу незалежно від національності, соціального статусу, релігійних вподобань та місця проживання;  задоволення видовищних та розважально-емоційних запитів населення, ствердження національної ідентифікації та гордості співгромадян, посилення міжнародного авторитету держави у світовому спортивному русі шляхом формування сучасної інфраструктури, необхідної для розвитку гандболу; створення умов для оптимальної рухової активності кожної особистості, досягнення нею достатньої фізичної та функціональної підготовленості, сприяння духовному та соціальному благополуччю, підвищенню рівня здоров’я, здійсненню профілактики різних захворювань і фізичної реабілітації; забезпечення різноманітної, високої якості та доступності послуг спортивної індустрії; удосконалення системи організації та управління у сфері спорту; запровадження ефективної моделі багатоканального фінансування сфери фізичної культури і спорту, інтенсифікація спортивної промисловості.

Визначення оптимального варіанта розв’язання проблеми на основі порівняльного аналізу можливих варіантів
Подальший розвиток гандболу може бути забезпечений за такими варіантами. Перший варіант передбачає збереження існуючих підходів до розвитку гандболу та підготовки відповідної інфраструктури, яка не відповідає міжнародним стандартам. Це, як свідчить досвід нашої країни та провідних країн світу, не дасть позитивного результату і ще більше загострить нинішню кризову ситуацію в гандболі.
Другий, оптимальний варіант, передбачає ефективну реалізацію з підготовки інфраструктури відповідно до міжнародних стандартів з метою розвитку гандболу, шляхом поетапного зміцнення її матеріально-технічного, кадрового, інформаційного та фінансового потенціалу, концентрації зусиль за рахунок об’єднання ресурсів держави, центральних, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, приватних структур, інших суб’єктів сфери фізичної культури і спорту із залученням коштів бюджетів усіх рівнів, інших джерел фінансування. 
Шляхи і способи розв'язання проблеми, строк виконання Програми
Цією Програмою визначаються основні завдання і заходи з розвитку гандболу в державі на найближчі роки. 
Для України оптимальним є варіант, коли основну роль у процесі розвитку спортивної інфраструктури гандболу відіграє держава, яка, зокрема, сприяє створенню умов для максимального залучення з цією метою недержавних установ та організацій. Для цього планується створити сучасну спортивну інфраструктуру світового рівня.
Розв'язання проблем здійснюватиметься шляхом реалізації комплексу таких заходів:
удосконалення нормативно-правової бази та організаційних механізмів для підготовки сучасної інфраструктури в рамках розвитку гандболу в Україні; проведення попередньої експертної оцінки наявної спортивної, транспортної  інфраструктури та інфраструктури розміщення; розробка техніко-економічних розрахунків та обґрунтувань з вибору оптимальних місць розташування спортивних об’єктів, з урахуванням існуючого рівня транспортної, спортивної інфраструктури та інфраструктури розміщення; залучення інвесторів для реалізації проектів, спрямованих на розвиток гандболу; проведення передпроектних та проектних робіт; технічне переоснащення та будівництво нових об’єктів інфраструктури відповідно до міжнародних стандартів; будівництво нових або реконструкція діючих спортивних об’єктів;  будівництво центрів розвитку гандболу у 25-ти регіонах; будівництво трьох сучасних центрів олімпійської підготовки з гандболу у трьох регіонах; формування ефективної системи підготовки тренерів та інших фахівців цієї сфери у вищих навчальних закладах; запровадження інноваційних підходів до кадрового, науково-методичного, інформаційного та медичного забезпечення розвитку гандболу; формування науково обґрунтованої системи масового охоплення дітей короткочасним  навчанням базовим елементам гандболу; удосконалення системи дитячо-юнацького гандболу; сприяння утворенню та функціонуванню спортивних клубів гандболу різних організаційно-правових форм; формування ефективного календаря національних змагань з гандболу серед спортсменів усіх вікових груп та участі українських спортсменів у міжнародних змаганнях; налагодження системи проведення чемпіонатів України з гандболу серед професійних команд у національних лігах;  удосконалення системи відбору та підготовки національних збірних команд України з гандболу до чемпіонатів світу, Європи та Олімпійських ігор; підвищення рівня популяризації гандболу в пресі, на телебаченні та радіо; покращення міжнародного співробітництва у гандболі з метою підтримки і розвитку його в Україні; проведення в Україні міжнародних спортивних змагань різного рівня з гандболу; Програма передбачена на 2018-2022 роки.

             Очікувані результати виконання Програми, визначення її ефективності
Виконання програми дасть можливість: підвищити рівень розвитку гандболу та сформувати засади удосконалення інфраструктури відповідно до національних інтересів та вимог до розвитку гандболу у світі та Європі;  посилити державну підтримку щодо покращення матеріально-технічної бази гандболу;  збільшити чисельність осіб, які щороку займатимуться гандболом, з метою зміцнення здоров’я та організації активного дозвілля, що сприятиме покращенню якості їхнього життя, зниженню рівня злочинності, алкоголізму та тютюнокуріння;   удосконалити систему дитячо-юнацького спорту, щороку залучати до 100 тис. школярів для короткочасного навчання базовим основам гандболу в загальноосвітніх навчальних закладах, забезпечити функціонування не менше 150 відділень з гандболу у дитячо-юнацьких спортивних школах та 100 відділеннях при спортивних клубах;  підвищити рівень і престижність чемпіонатів України з гандболу;  повернути національні збірні команди України до елітних груп чемпіонатів світу, Європи з гандболу та забезпечити участь в Олімпійських іграх 2020 року, використовувати виступи українських гандболістів, як дієвий засіб патріотичного виховання населення нашої держави та підвищення її престижу в світі;  запровадити ринковий механізм фінансування інфраструктури гандболу;  сформувати інноваційну систему кадрового, науково-методичного, медичного та інформаційного забезпечення розвитку гандболу; проводити в Україні, починаючи з 2018 року, міжнародні змагання різного рівня; сприяти розвитку регіонів на основі збалансування загальнодержавних, регіональних і місцевих інтересів.
Оцінка фінансових, матеріально-технічних, трудових ресурсів, необхідних для виконання програми
Фінансування Програми передбачається буде здійснюватися за рахунок коштів, передбачених у державному та місцевих бюджетах, інших джерел.
Орієнтований загальний обсяг видатків для виконання заходів Програми становитиме 1 129,0 млн. гривень, з них: кошти державного бюджету в сумі 481,0 млн. гривень, які насамперед будуть спрямовані на будівництво центрів олімпійської підготовки з гандболу та перепідготовку тренерів та інших фахівців; кошти місцевих бюджетів в сумі 648 млн. гривень, які спрямовані на будівництво центрів розвитку гандболу.
Необхідний обсяг фінансування Програми, зокрема з державного бюджету, визначається щороку, виходячи з наявності фінансових ресурсів, а також з урахуванням матеріально-технічних і трудових ресурсів, науково обґрунтованих пріоритетів, нових можливостей щодо розвитку гандболу, конкретизації завдань за підсумками виконання Програми у попередні роки, та уточнюється під час складання проекту Державного бюджету України на відповідний рік у межах видатків, що передбачаються для кожного головного розпорядника коштів.
В цій програмі кандидата на посаду президента Федерації гандболу України визначені тільки стратегічні направлення. Основа ефективного виконання поставлених завдань є спільною роботою всіх представників української гандбольної  спільноти.
Источник