Андрій Мельник: "Невихід нашої збірної з групи - це удар для українського гандболу"

18:10 | 19 января 2018
Президент Федерації гандболу України Андрій Мельник прокоментував результати чоловічої збірної України у відборі до чемпіонату світу-2019. Президент Федерації гандболу України Андрій Мельник прокоментував результати чоловічої збірної України у відборі до чемпіонату світу-2019. Нагадаємо, на турнірі в італійському Больцано українці виграли у Фарерських островів 28:20, поступились Італії 28:29 і зіграли внічию з Румунією 26:26. Посівши підсумкове третє місце, наша команда не вийшла з групи.
Андрій Мельник, президент Федерації гандболу України
"Підсумки виступів збірної ми підіб'ємо в понеділок на виконкомі Федерації гандболу України. Але, звичайно ж, поразка від Італії та невихід з групи - це дуже великий удар для українського гандболу.
Щодо підготовки до відбірного турніру не може бути претензій ні у гравців, ні у тренерів. Хочу подякувати Національному олімпійському комітету, Міністерству молоді і спорту, які надали нам можливість провести таку підготовку. Спасибі генеральному секретарю ФГУ Олександру Гладуну, членам Президії ФГУ Євгену Петрушевської і Роману Кадемін. Підготовка була ідеальною. Такі умови не мала жодна з наших збірних в минулому.
Я, як президент Федерації, хочу вибачитися перед усіма любителями гандболу за цей негативний результат. Те, що сталося в Больцано, це соромно для нас. Хочу вибачитися перед тренерами, які з дитинства виховують гравців, а також вибачитися перед тими гравцями, які мали потрапити до складу збірної на турнір в Больцано, але не поїхали. З цього приводу на виконкомі також відповість головний тренер.
Ми не будемо шукати крайніх. Навіть в хорошій сім'ї бувають скандали та суперечки. Перед тим, як команда вирушала, була проведення бесіда з гравцями і тренерами і про жодну недооцінку суперників не могло бути й мови.
Пройшов Олімпійський цикл - чотири роки, упродовж яких збірної керував Віталій Миколайович Андронов. Перший рік може бути невдалим, але другий, третій - як правило, вже приносять результат. У минулому році нам трохи не вистачило, щоб вийти з групи у відборі на чемпіонат Європи 2018. Це "трохи" вже набридло.
У відборі на чемпіонат світу-2019 перед командою було поставлено завдання. Це завдання не виконано. У всьому, що сталося, винні всі. Значить, доклали мало зусиль. Я не хочу звинувачувати гравців, тому що грою керує тренер. І головний тренер має в понеділок дати оцінку своїй роботі. Я ж як президент Федерації також беру відповідальність на себе. Значить, в цій ситуації були недопрацювання".
ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник