Підгтовка збірної була спрямована на позитивний результат

14:55 | 15 января 2018
Збірна України не зуміла виконати завдання по виходу з групи у відборі до чемпіонату світу-2019. Збірна України не зуміла виконати завдання по виходу з групи у відборі до чемпіонату світу-2019. На турнірі чотирьох команда в італійському Больцано, наші хлопці посіли третє місце. На останньому зборі в Німеччині та безпосередньо на іграх в Больцано разом зі збірною перебував керівник делегації, член Президії ФГУ Євген Петрушевский.  
Євген Петрушевський, член Президії Федерації гандболу України:
“Оцінку виступів збірної України дасть Президія Федерації гандболу України, який відбудеться найближчим часом.
Шкода, що доклавши стільки зусиль, ми не досягли потрібного результату. Коли став відомий склад нашої відбірної групи, ми запропонували провести відбірний турнір у себе. З такою ж пропозицією виступила збірна Румунії. Інші учасники були готові схилитись до румунського варіанту. В цій ситуації генеральний секретар ФГУ Олександр Гладун провів переговори і зумів переконати сторони, а передусім Румунську федерацію, в тому, що зі спортивної точки зору справедливо буде провести турнір на нейтральному полі — не в Румунії і не в Україні, чиї збірні вважались головними фаворитами. Таким чином право прийняти відбір було надано Італії, і, треба зазначити, вони провели турнір на високому рівні.
Для збірної України був розроблений план підготовки до відбору. Ми отримали дуже хорошу пропозиції в кінці жовтня провести серію з трьох контрольних матчів за три дні в Тель-Авіві проти збірної Ізраїлю. Це був хороший збір і він дав нам можливість змоделювати умови швидкоплинного відбірного турніру.
Наступним етапом підготовки стали збори у Німеччині з 2 по 10 січня. Їх ініціатором став Олександр Гладун. Команда розташувалась в альпійському селищі Етталь в готелі “Альп-Отель”. За нашими мірками збірній були надані фантастичні умови. Це стосується проживання, спортзали, уваги до нас з боку персоналу.



Зі збірною працював висококласний лікар, фахівець з реабілітації, який має досвід роботи з командами Бундесліги. Для команди була розроблена програма харчування, що включала в себе всі необхідні корисні елементи та спортивне харчування.
Етталь знаходиться приблизно на одній висоті з Больцано тому збірна отримала можливість вчасно пройти акліматизацію. У нашому розпорядження була зала з проектором для проведення теоретичних занять, були зібрані всі необхідні відеоматеріали щодо наших суперників також був представлено наше використання реабілітаційний центр та інше.


Разом з тим, аби не перевантажувати команду психологічним тиском, були організовані екскурсії. Сама атмосфера Етталя, мальовнича природа, чисте гірського повітря допомагали краще переварювати навантаження зборів.
За допомогу в організації підготовки національної команди потрібно подякувати Національному олімпійському комітету України, Міністерству молоді та спорту, Президенту  ФГУ А.А. Мельнику, величезний обсяг роботи виконав генеральний секретар ФГУ Олександр Гладун, дякуємо також персоналу “Альп-Отеля” і його власнику. Всім необхідним екіпіруванням а також додатковими комплектами екіпіруванням в разі форс мажорних обставин  нас забезпечила фірма JOMA.


Жодних побутових проблем збірна не мала і в Больцано. Італійці виявились надзвичайно гостинними господарями і допомагали в усіх питаннях. На іграх ми постійно відчували підтримку нашої діаспори, представники якої приходили і палко вболівали на кожній нашій грі.


На жаль, через травми не приїхали до збірної Євген Буйненко та Вячеслав Садовий. Всі інші гравці, яких обрав головної тренер збірної команди Віталії Андронов, були у складі збірної команди.
Вся система підготовки збірної була спрямована на те, щоб досягнути у відборі позитивного результату”.
Відбір до чемпіонату світу 2019 Група 3. Больцано
11 січня Україна – Фарерські острови 30:22 (17:13) Румунія — Італія 34:24
12 січня Фарерські острови – Румунія 20:28 Італія – Україна 29:28 (16:14)
13 січня Румунія – Україна 26:26 (11:14) Італія  - Фарерські острови 29:18
ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ     
Источник