Олександр Гладун: «Українські телеглядячі побачать матчі Бундесліги - найкращої ліги світу»

09:40 | 15 августа 2017
Генеральний секретар  Федерації гандболу України Олександр Гладун розповів про підписання контракту між ФГУ та німецькою Бундеслігою про показ на українському телебаченню матчів чемпіонату Німеччини 2017/2018. Генеральний секретар  Федерації гандболу України Олександр Гладун розповів про підписання контракту між ФГУ та німецькою Бундеслігою про показ на українському телебаченню матчів чемпіонату Німеччини 2017/2018. Особлива увага буде прикута до ігор «Гуммерсбаха», гравцем якого став гравець збірної України Станіслав Жуков. Крім цього Олександр Гладун розповів про плани на телепоказ матчів жіночої та чоловічої збірних України.

Олександр Гладун, генеральний секретар ФГУ:
«Упродовж останніх років ми докладаємо чимало зусиль, щоб на українському телебаченні показували гандбол – матчі збірних, провідних міжнародних турнірів… Тепер також було прийнято рішення показати в Україні матчі німецької Бундесліги – найкращого за рівнем гри, інтриги та рівнем глядацького інтересу національного чемпіонату в усьому світі. Наш глядач побачить гандбол в його найбільш яскравих проявах. На іграх Бундесліги на трибунах збираються по 5-10 тисяч вболівальників. Великим аргументом щодо ідеї показу німецького чемпіонату сезону 2017/2018 став перехід до «Гуммерсбаха» гравця збірної України Стаса Жукова. Ми бажаємо йому закріпитись у нові команді й гідно представити наш гандбол у найсильнішій лізі. Гадаю, що ми покажемо в Україні всі матчі «Гуммерсбаха». Жуков завжди ставиться напрочуд сумлінно до матчів за збірну. Його виступи дуже багато роблять для нашої країни, для популяризації гандболу. Діти мають бачити, чого можна досягти, якщо багато працювати й виступати за свою національну команду.

Ми матимемо права показу на всі матчі Бундесліги, а також Фінал чотирьох  Кубка України.
 
Контракт між Федерацією гандболу України та Бундеслігою буде підписаний цього тижня. В Україні є канали, які хочуть показати німецький чемпіонат. Залишається вирішити технічні моменти.

Зараз ми також опрацьовуємо технічні питання по показу всіх матчів чоловічої збірної України у січневому кваліфікаційному турнірі в Італії, що є етапом відбору на чемпіонат світу-2019.   

Ми будемо неодмінно показувати всі домашні матчі жіночої збірної України у відборі до чемпіонату Європи-2018, а також покажемо і виїзні ігри, якщо ціна трансляцій буде адекватною». 

В сезоні 2017/2018 у Бундеслізі зіграють 18 команд. Чемпіонат старує 24-го серпня і завершиться 3-го червня. Всього відбудеться 306 ігор. Чинним чемпіоном є «Рейн-Некар Льовен», володарем срібла – «Фленсбург», бронзи - «Кіль».

Сергій ЦУКІЛО
ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ



Источник