Євро-2017 (U-17): Україна перемогла Латвію 39:14

09:10 | 15 августа 2017
У стартовий день чемпіонату Європи (U-17) серед дівочих команд у Клайпеді збірна України розгромила Латвію 39:14 (21:5). У стартовий день чемпіонату Європи (U-17) серед дівочих команд у Клайпеді збірна України розгромила Латвію 39:14 (21:5). Наступним суперником команд Бориса Чижова стане Велика Британія, яка стартувала з поразки від Фінляндії 18:36.

У матчі з Латвією збірна України швидко відірвалась в рахунку і довела справу до переконливого успіху. Найбільш результативною серед українок стала Валерія Савіна (6 голів), а приз найкращому гравцеві поєдинку отримала Анна Дябло (5 голів). При цьому головний тренер збірної в своєму коментарі відзначив всю команду за дисципліновану гру.  

Україна - Латвія 39:14 (21:5)
14 серпня. Клайпеда. ЧЄ-2017 (U-17)
Україна: Міркович, Салтанюк, Воронова; Савіна 6, Дябло 5, Шукаль 5, Алейнер 4, Павлик 4, Петровська 4, Жолобович 3, Зінатулліна 2, Борисевич, Пихайленко 1, Купчак 1, Шипляк 2, Пташинська 2.

Борис Чижов, головний тренер збірної України (U-17):
«Дівчата вийшли на матч з хорошим настроєм. Добре зіграв захист, допомогли воротарі - Жаклін Міркович, Вікторія Салтанюк, Луїза-Марія Воронова. Більшого очікуємо від нападу. Моментами в атаці діяли дуже хорошо, проте все ж відчувається, що у нас було мало часу аби зігратися. Ми відпрацьовували взаємодію вже під час матчу. В цілому ж, команда зіграла організовано та стабільно, були повернення в оборону, всі отримали ігровий час, майже всі відзначились голами, дівчата виконали наші настанови на матч - зокрема припускатись якомога менше втрат, забивати один в один. Приз найкращому гравцеві матчу отримала наша розігруюча Анна Дябло з Херсона, але, на мій погляд, рівно зіграла вся команда».



Розклад матчів збірної України. Груповий етап
14 серпня. Україна – Латвія 34:19
15 серпня. Велика Брианія - Україна. Початок 17.00 
18 серпня. Фінляндія - Україна. Початок 17.00 
19 серпня. Україна - Литва. Початок 19.00

Показ всіх матчів турніру доступний за цим посиланням  - https://goo.gl/WrdLAt

Чемпіонат Європи серед команд другого за силою дивізіону проходить з 14 по 19 серпня в литовський Клайпеді. У турнірі беруть участь 10 команд. Суперниками українок на груповому етапі є збірні Литви, Фінляндії, Латвії та Великої Британії. Переможець групи зіграє за титул чемпіона з переможцем іншої групи, до якої потрапили Португалія, Білорусь, Туреччина, Італія та Грузія.

Склад збірної України (U-17) на чемпіонат Європи:
Жакліна Міркович (Кривий Ріг)
Вікторія Салтанюк (Бровари)
Луїза-Марія Воронова (Львів)
Анна Дябло (Херсон)
Ірина Зінатулліна (Київ)
Олександра Жолобович (Львів)
Валерія Савіна (Кривий Ріг)
Дарина Алейнер (Київ)
Яна Борисевич (Львів)
Ірина Павлик (Херсон)
Анастасія Петровська (Ужгород)  
Софія Пихайленко (Київ)
Мілана Шукаль (Ужгород)
Катерина Купчак (Ужгород)
Наталія Шипляк (Ужгород)
Зоряна Пташинська (Кривий Ріг)

Головний тренер - Борис Чижов
Помічник головного тренера - Валерій Войналович

Сергій Цукіло
ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ



Источник