Чоловіча Суперліга стартує 16 вересня. Суперкубок пройде 27 серпня

15:10 | 26 июля 2017
На засіданні Комітету з проведення змагань Федерації гандболу України відбулось жеребкування учасників чемпіонату України серед команд чоловічої Суперліги. На засіданні Комітету з проведення змагань Федерації гандболу України відбулось жеребкування учасників чемпіонату України серед команд чоловічої Суперліги. Турнір стартує 16 вересня. Також була затверджена дата проведення матчу за Суперкубок — 27 серпня.        
Суперкубок. 27 серпня. Запоріжжя "Мотор" (Запоріжжя) — ZTR (Запоріжжя)
Суперліга. Чоловіки. Учасники сезону 2017/2018 ЗНТУ-ЗАБ (Запоріжж) — 1 номер при жеребкування "Донбас" (Донецький регіон) — 2 "ЗТР-Буревісник" — 3 "Енергетик-НАЕК" (Нетішин) — 4 ЦСКА (Київ) — 5 "Мотор" (Запоріжжя) — 6 КДЮСШ-ЛДУФК (Львів) — 7 ZTR (Запоріжжя) — 8 "Портовик" (Южне) — 9
Суперліга. 1 тур. 16 вересня ЦСКА (Київ) — "Мотор" (Запоріжжя) "Донбас" (Донецький регіон) — "Портовик" (Южне) "ZTR-Буревісник" — ZTR (Запоріжжя) "Енергетик-НАЕК" (Нетішин) — КДЮСШ-ЛДУФК (Львів)

У порівнянні з минулим сезоном кількість команд збільшилась до 9-ти за рахунок повернення в еліту южненського “Портовика”, який вийшов з Вищої ліги. “Шахтар-ШВСМ” змінив назву на “Донбас” (Донецький регіон). Команда Івана Фучежди і надалі базуватиметься в Маріуполі.
 Чоловічий чемпіонат України пройде в чотири кола з роз’їздними турами. В кожному турі - по одному матчу. Команди, що посядуть 3 та 4 місця в турнірній таблиці за підсумками чотирьох кіл, проведуть серію плей-офф за бронзові медалі. Плей-офф за 1-2 місця буде призначений в тому разі, якщо різниця між 1 та 2 командою становитиме менше 7 очок. Якщо за підсумками 4 кіл різниця між 1 та 2 командами турнірної таблиці становитиме більше 7 очок, то плей-офф призначений не буде. Перша команда таблиці отримає золото, друга — срібло.    
В сезоні 2017/2018 також відбудеться чемпіонат України серед чоловічих команд у Вищій лізі та в Перший лізі.
У Засіданні Комітету з проведення змагань ФГУ взяли участь голова Комітету Євген Петрушевский, Голова Суддівської комісії ФГУ Валентин Вакула, тренер жіночої збірної України Валерій Войналович, головний тренер чоловічої збірної України Віталій Андронов.
Також відбулось жеребкування жіночого чемпіонату України. Інформацію про це читайте найближчим часом.  
Сергій ЦУКІЛО ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ
Источник