Чоловіча національна збірна України не пробилася до раунду плей-офф ЧС-2015, поступившись на виїзді словенцям

22:25 | 12 января 2014

Поєдинок в Словенії завершився трьома вилученнями.

 

 

 

Відбірна гра чемпіонату світу-2015 між національними чоловічими збірними Словенії та України, що пройшла у Веленже (Словенія), ознаменувалася брутальною поведінкою з боку господарів майданчика та занадто лояльним ставленням арбітрів до словенських гандболістів упродовж переважної більшості ігрового часу. Кілька разів вирішальний матч, в якому, до речі, визначався переможець 3-ої відбірної групи ЧС-2015, зупинявся для охолодження пилу гравців та офіційних представників як однієї, так й іншої збірних команд.

Вінцем найвищої точки кипіння стала друга половина гри, коли на майданчику розгорнулася справжня бійка, яка завершилася трьома вилученнями. Кривдниками події були визначені - наш Олександр Шевельов та два гравці словенської команди - Жвіжей та Зорман.

На той момент господарі, заручившись шаленою підтримкою своїх вболівальників та очевидною симпатією суддів, вели в рахунку з різницею в "+14" - 29:15.

В підсумку підопічні Андрія Портного програли збірній Словенія 23:35. Це перша поразка національної збірної України в рамках відбору до ЧС-2015, яка стала для українців роковою. Ми припиняємо боротьбу за вихід у фінальну частину чемпіонату світу в Катарі 2015 року. Далі йдуть словенці.

На честь українських гандболістів, які, як ми знаємо, перед визначальними матчами кваліфікаційного турніру чемпіонату світу-2015 мали великі проблеми з підготовкою до них, треба відзначити мужність та гідність з якими вони протистояли своїм опонентам, не скочуючись до відвертих грубощів, що не можна сказати про їх сьогоднішніх суперників.

Чемпіонат світу-2015. Відбірний раунд. Чоловіки. 3-тя група. 12 січня 2014 року. Веленже (Словенія). Rdeca Dvorana. 2000 глядачів
Словенія - Україна 35:23 (15:10)
Україна:
Комок, Попов; Васюк (2), Дорощук (3), Крівчіков (1), Остроушко (6), Жук (1), Педан, Онуфрієнко (3), Бурка, Маньковський (1), Шевельов (1), Стецюра (3), Цап (1), Бєгаль, Южбабенко (1).
Статистика матчу

Люксембург - Швейцарія 23:28 (14:13)
Статистика матчу

Прес-служба ФГУ

Источник