Чоловіча збірна України на останніх секундах гри втратила перемогу над Швейцарією

22:40 | 02 января 2014

Одна з основних причин невтішного результату українців в матчі зі швейцарцями - відсутність повноцінної підготовки.

 

 

 

 

Чемпіонат світу-2015. Відбірний раунд. Чоловіки. 2 січня 2014 року. Запоріжжя. ПС "ЗНТУ-ЗАБ"

Україна - Швейцарія 34:34 (21:16)
Україна:
Комок, Кошовий; Васюк (1), Дорощук, Крівчіков (2), Остроушко (4), Педан, Жук (1), Козакевич, Онуфрієнко (9), Бурка (4), Маньковський, Шевельов (4), Стецюра (5), Цап (4), Бєгаль.
Швейцарія: Bringolf, Kindler; Baviera, Dahler (3), Freivogel, Graubner (7), Hess (3), Jud (1), Liniger (6), Milosevic (2), Muggli, Pendic (2), Raemy (4), Svajlen (6), Vernier, Von Deschwanden.

Матч чоловічої збірної України з гандболу зібрав у Запоріжжі у другий день року багато людей. Тому Палац спорту ЗАБ, який вміщує всього 500 чоловік, був заповнений вщерть. На поєдинку чомусь не було ані мера міста, ані губернатора. На трибунах вболівав за збірну тільки народний депутат – В’ячеслав Богуслаєв.

Збірна України дуже вдало почала матч проти Швейцарії. І у першому таймі господарі на голову були сильнішими за своїх суперників. Особливо у складі нашої команди виділявся Сергій Онуфрієнко. Він тільки за перший тайм закинув шість голів. Також на дуже високому рівні зіграв воротар Геннадій Комок. В результаті перші 30 хвилин закінчились з перевагою українців у п’ять м’ячів – 21:16.

Другий тайм значно відрізнявся від першого. У ньому атаки швейцарців майже завжди завершувались голами. Вдало грав у рамці воріт і голкіпер гостей. За 15 хвилин до кінця матчу українці вели у рахунку п’ять м’ячів – 26:21. І нічого не передбачало біди, наші хлопці мали доводити матчу до логічного завершення, а саме - до перемоги. Однак, іншої думки були швейцарці. Вони провели кілька швидких результативних атак і швидко скоротили рахунок до двох голів. А там де «+2», там і «+1». За 20 секунд до завершення матчу рахунок на табло був 34:34. У господарів майданчика залишалася одна атака, Андрій Портной взяв тайм аут. Хлопці розіграли атаку, яку завершував Онуфрієнко. На жаль, на відміну від восьми вдалих попадань, цей був прямо у воротаря. У результаті дуже вдала гра для українців завершилась лише внічию.

Андрій Портной, головний тренер збірної України:
"Про що можна казати, якщо ми зібрались тільки 31 грудня? У нас було тільки два тренування. Це не підготовка команди до відбірних матчів на чемпіонат світу… Тому всі думали не про підготовку, а про те, як зробити так, щоб хлопці з Южного дісталися до Запоріжжя. Я мотивую своїх гравців тільки тим, що вони повинні виступити за честь своєї країни, якій, на жаль, вони не потрібні".

Ролф Брак, головний тренер збірної Швейцарії:
"У першому таймі майже всі швидкі атаки українців закінчувались голами. При цьому невдало грав наш воротар. У другому таймі я поставив завдання перед своїми хлопцями – кожну атаку завершувати ударом по воротах та, звісно, ж голом. У складі збірної України я, звісно, не можу не відзначити Сергія Онуфрієнка. Він сьогодні дійсно був найкращим".

А по завершенні прес-конференції головний тренер збірної Швейцарії відзначив, що найкращим, на його думку, гравцем за всю історію українського гандболу був Олег Великий. Нагадаємо, Олег покинув світ у 2010 році, він помер від раку шкіри, йому було 32 роки.

Люксембург - Словенія 16:36 (7:13)

Статистика матчу

Турнірна таблиця:

 

Календар ігор:

05.01.2014 Словенія - Люксембург

05.01.2014 Швейцарія - Україна (16.30 за Києвом)

 

09.01.2014 Швейцарія - Словенія

09.01.2014 Україна - Люксембург (17.30 за Києвом)

 

12.01.2014 Словенія - Україна (19.00 за Києвом)

12.01.2014 Люксембург - Швейцарія

Юлія Кривенко, з Запоріжжя, спеціально для Федерації гандболу України

Источник