Свято гандболу у Шостці.

20:25 | 03 мая 2015
З 26 по 28 квітня у місті Шостка у спротивному комплексі "Імпульс" відбулось одразу дві першості з гандболу, ліга Слобожанщини серед дівчат 1998-2000 р. З 26 по 28 квітня у місті Шостка у спротивному комплексі "Імпульс" відбулось одразу дві першості з гандболу, ліга Слобожанщини серед дівчат 1998-2000 р.н. та видкрита першість Сумської області пам'яті В.Г. Грибача серед дівчат 2002-2003 р.н.  У лізі Слобожанщини це був останній тур сезону, в якому остаточно вирішувалося, хто буде першим переможцем першої ліги Слобожанщини. Нагадаємо, що долю першого місця, як і третього, ще не було остаточно віришено. Так на чемпіонство претендували Зіньків і Шостка, а на бронзу мали однакові шанси киянки та харків'янки. Якщо команді Шостки, окрім виграшу у команди Зіньківа, потрібна ще була поразка зіньківчанок від команди Харкова, то доля бронзи вирішувалась у очній зустрічі між киянками і харків'янками. З першою своєю задачею КДЮСШ "Імпульс" впоралась , обігравши Зіньківську СДЮШОР із різницею у три м'ячі, то із другою задачею харків'янки не допомогли і поступилися із різницею аж у 8 м'ячів. А ось гра за бронзу виявилась дуже і дуже цікавою і напруженою. Так команда КДЮСШ№2 приїхала без свого бомбардира Бородай Міли, а команда харків'янок вже на 10 хвилині першого тайму залишилась без свого снайпера Курко Валерії, за перебор двохвилинних видалень. Але харків'нки краще змогли впоратися із втратою бомбардира, ніж киянки. Так роль бомбардира команди "КДЮСШ № 3 - Перша Столиця" знов взяла на себе Кравченко Маргарита, а у киянок Крицька Ганна. Але команда виграє не тільки за рахунок закинутих м'ячів, а і, як показали дівчата із першої столиці, ще за рахунок якісного захисту.  Також хотілося б відмітити команду Томаківки, яка виросла на наших очах. Дівчата добовляли у майстерності від туру к туру і заключні ігри не стали виключенням. Дівчата з Томаківської ДЮСШ боролися у кожній грі смовіданно і наполегливо. Взагалі якщо казати про всі команди які приймали участь у лізі, то вони показали достойну гру й рост майстерності від гри до гри. За підсумками четвертого туру кращім гравцем команди "КДЮСШ № 3 - Перша Столиця" стала Єфименко Надія, показавши своєю гарною грою, що таке універсальний гравец. Найрезультативнішим бомбардиром за весь сезон ліги Слобожанщини стала Курко Валерія.
Результати всіх матчів IV туру ліги Слобожанщіни:
1. КДЮСШ "Імпульс" 20:17 Зіньківська СДЮШОР 2. "КДЮСШ № 3 - Перша Столиця" 23:17 Томаківська ДЮСШ 3. КДЮСШ № 2 12:22 КДЮСШ "Імпульс" 4. "КДЮСШ № 3 Перша Столиця" 20:25 Зіньківська СДЮШОР 5. Томаківська ДЮСШ 3:19 КДЮСШ № 2 6. Зіньківська СДЮШОР 22:12 КДЮСШ № 2 7. КДЮСШ "Імпульс" 23:7 Томаківська ДЮСШ 8. "КДЮСШ № 3 - Перша Столиця" 11:8 КДЮСШ № 2 9. Томаківська ДЮСШ 22:11 Зіньківська СДЮШОР 10. КДЮСШ "Імпульс" 19:11 "КДЮСШ № 3 - Перша Столиця"
Таким чином першим переможцем I ліги Слобожанщини стала команда Зіньківська СДЮШОР.
Турнірна розстановка команд 1. Зіньківська СДЮШОР (м.Зіньків) 2. КДЮСШ "Імпульс" (м.Шостка) 3. "КДЮСШ № 3 - Перша Столиця" (м.Харків) 4. КДЮСШ № 2 (м.Київ) 5. Томаківська ДЮСШ (м.Томаківка)
А зараз декілька слів про другий турнір який проход паралельно із лігою Слобожанщіни. В відкритій першості Сумської області пам'яті В.Грибача серед дівчат 2002 -2003 року народження. В змаганнях прийняло участь 8 команд з 4-х міст України. 1. ДЮСШ "Стрімкий м'яч" (м.Київ) 2.КДЮСШ № 2 -1 (м.Київ) 3. КДЮСШ № 3 (м.Харків) 4. Конотопське КДЮСШ (м.Конотоп) 5. Зіньківська СДЮШОР (м.Зіньків) 6. КДЮСШ "Імпульс" (м.Шостка) 7. КДЮСШ "Барса" (м.Шостка) 8. КДЮСШ № 2-2 (м.Київ) Команди були поділені на дві групи, перемодці яких і розіграли між собою чемпіонство. Наша команда потрапила у групу з однолітками з КДЮСШ "Імпульс", КДЮСШ №2 - 1 та Зіньківська СДЮШОР. Виступ нашої молодшої команди був не такий вдалий, як у їх старших подруг. З трьох ігор, вони лише одну зіграли у нічию із КДЮСШ №2 - 1, а дві програли,поступившись у три м'ячі Зіньківській СДЮШОР та в 5 м'ячів КДЮСШ "Імпульс". Завдяки кращій різниці забитих та пропущених м'ячів, ніж у команди Київа, наша команда у фінальній частині турніру заграла за 5-6 місце із другою командою КДЮСШ №2-2. Нажаль в цій грі, дівчата поступилися киянкам в 3 м'ячі і таким чином посіли лише 6 місце. Кращім гравцем в команді КДЮСШ № 3 стала Мірзоєва Нурай. Перше місце посіли дівчата з м.Конотопа, обігравши в напруженій грі господарок турніру команду КДЮСШ "Імпульс".
Турнірна таблиця: 1. Конотопська КДЮСШ 2. КДЮСШ "Імпульс" 3. ДЮСШ "Стрімкий м'яч" 4. Зіньківська СДЮШОР 5. КДЮСШ № 2 - 2 6. КДЮСШ № 3 7. КДЮСШ № 2 - 1 8. КДЮСШ "Барса"
В останній день змагань за ініціативи тренерів був проведенний товариский матч між збірною тренерів та збірною ліги Слобожанщини. Дівчата показали, що вони не мають наміру сдаватися без бою. По ходу гри юні гандболістки навіть виходили в перед, але всеж таки опить взяв гору над молодістю. кінцевий результат 22:19 на користь тренерів. Хотілося б подякувати організаторам туру ліги Слобожанщини та дитячого турніру в Шостці за гарну зустріч і проведення змагань.
P.S. Команда і тренерский склад "КДЮСШ № 3 - Перша Столиця" висловлює подяку командам, які погодилися прийняти участь у лізі Слобожанщини, окремо тренерам цих команд: Роговичу Олександру Володимировичу, Цехус Валентині Федорівні, Хлистун Марії Івановні та Мороко Юрію Валентиновичу. Також висловлюємо подяку федерації гандболу Харкіської області і всім тим людям в місті Харкові які нам допомогали і підтримували.
Источник