НОВИЙ ТРОФЕЙ ЛІГИ ЧЕМПІОНІВ

15:10 | 14 апреля 2015
Натхненням для створення форми трофея послужили траєкторія польоту м`яча, швидкі паси, кидки і постійні зміни на майданчику. Натхненням для створення форми трофея послужили траєкторія польоту м`яча, швидкі паси, кидки і постійні зміни на майданчику. Іншими словами: новий трофей Ліги чемпіонів - справжній символ гандболу. У вівторок на жеребкуванні «Фіналу чотирьох» Ліги чемпіонів в Будапешті в Університеті мистецтв імені Мохой-Надя він вперше був представлений публіці. Минулий трофей багато гравців визнали маленьким, новий - воістину вражає. Висотою він близько метра, а важить більше 10 кілограм.
«Ми відчували, що необхідно розробити такий трофей, який зруйнує всі стереотипи. Ми взяли концепцію з динаміки гри », - кажуть архітектори Крістіан Адам і Балаж Шіпош.«Для нас гандбол - це тактика, швидкі паси, стрибки, кидки, постійні зміни. Рух м`яча при кидку ми і взяли за основу нашого об`єкта ».
Новий трофей вперше буде вручено переможцю 10 травня на «Фіналі чотирьох» Ліги чемпіонів.Обидва архітектора випускники університету мистецтв імені Мохой-Надя, вони одні з шести команд, які брали участь у конкурсі на кращий проект нового трофея.
На початку цього року ЄГФ маркетинг, ЄГФ і угорська федерація гандболу спільно з університетом оголосили конкурс на кращий дизайн трофея, журі визнало найкращою роботу Адама і Шипоша. «Всі проекти були різними, у кожного були свої плюси, і всі дизайни були відмінними. Переміг трофей, який виглядає жіночно, хвилююче і прекрасно », - говорить ректор університету Йозеф Фюлёп. «У підсумку журі обирало за трьома факторами: ми хотіли піти від традиційної форми кубків, ми враховували, що це жіночий турнір, і ми хотіли включити візуальне схожість з емблемою Ліги чемпіонів», - говорить генеральний секретар ЄГФ Міхаель Відерер.
Источник