Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу»

23:50 | 15 марта 2020
Усі вітчизняні першолігові команди, які заключний період підготовки до весняної частини сезону проводили в Туреччині, повернулися додому.

Усі вітчизняні першолігові команди, які заключний період підготовки до весняної частини сезону проводили в Туреччині, повернулися додому.

Наприкінці збору в Белеку потішили своїх уболівальників футболісти львівського «Руху». Досить сказати, що в останніх спарингах лідери першого дивізіону менше трьох м’ячів не забивали: спочатку взяли гору над одним із переслідувачів, луцькою «Волинню», — 3:1, а потім декласували «Прикарпаття» — 3:0. Заради справедливості слід сказати, що іванофранківці чинили впертий опір, і львів’яни остаточно схилили шальки терезів на свій бік лише наприкінці протистояння.

На мажорній ноті завершили збір у Туреччині футболісти «Руху», які завдали поразки «Прикарпаттю» — 3:0. Фото fcrukh.com

Натомість футболісти «Волині» в Туреччині так і не відсвяткували жодної вікторії. Перед поверненням до Луцька вони поступилися ще й білоруській «Славії» — 0:1. Передусім впадало в очі, що підопічні Андрія Тлумака невпевнено діють у завершальній стадії атак. Залишається запастися терпінням і побачити, чи зуміють волиняни налагодити справи вже безпосередньо в чемпіонаті.

І ще два представники України з"ясовували між собою стосунки в Туреччині — «Авангард» та «Агробізнес». До речі, цей спаринг не був запланованим, але суперники наших земляків із Норвегії несподівано відмовилися виходити на поле, і довелося терміново вносити корективи. Перший тайм пройшов із перевагою подолян, які пішли на перерву з комфортною перевагою в рахунку — 2:0. Але це не вибило з колії авангардівців, і вони зуміли врятуватися від поразки — 2:2.

А от футболісти «Оболоні-Бровар» напередодні повернення додому зіграли відразу два контрольні матчі. Спочатку вони перемогли земляків із запорізького «Металурга» — 1:0, а потім із таким самим рахунком поступилися «Кирану» з Казахстану. Поки що й у «пивоварів» є проблеми в нападі.

Що ж до запоріжців, то в Туреччині вони також узяли гору над СДЮШОР № 8 із Казахстану (2:0) і розійшлися миром із нігерійським МФМ (3:3) та китайським «Чаньчунь Ятай» (0:0).

Лише другий свій спаринг цього року провела «Черкащина», яка у Вишгороді програла друголіговій «Ниві» з Вінниці — 1:2. Лави черкащан поповнили Богдан Коваленко з одеського «Чорноморця» та Дмитро Рожко із хмельницького «Поділля». Схоже, необхідних ігрових кондицій футболісти із Черкас набуватимуть уже безпосередньо в офіційних поєдинках.

На мінорній ноті завершили підготовчий період і гравці «Кременя», які в гостях поступилися «Гірнику» із Кривого Рогу — 0:3. Після фінального свистка керманич «Кременя» Сергій Свистун лаконічно оцінив дії своїх підопічних: «Стоячи у футбол не грають». Ймовірно, команда зробить правильні висновки із цієї невдачі, інакше їй не уникнути пониження в класі.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді