Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним»

16:20 | 14 марта 2020
Черговий етап підготовки до відбірних матчів Євро-2021 жіноча збірна України провела в Іспанії, де посіла третє місце на представницькому міжнародному турнірі Pinatar Cup.

Черговий етап підготовки до відбірних матчів Євро-2021 жіноча збірна України провела в Іспанії, де посіла третє місце на представницькому міжнародному турнірі Pinatar Cup.

— Я дуже задоволена поїздкою до Іспанії, де завдяки УАФ для нас були створені належні умови для тренувального процесу, а спаринги із сильними суперниками допомогли переконатися, чого ми насправді варті, — сказала головний тренер збірної України Наталія Зінченко в коментарі офіційному сайту УАФ.

— І все ж певною мірою здивувало, що серед учасників Pinatar Cup не було іспанок...

— Річ у тім, що організатор цих змагань — шотландська асоціація футболу, і саме вона визначала склад учасників. І я дуже задоволена, що ми опинилися серед запрошених.

— Збірна України була представлена бойовим складом?

— Так, хоча слід зважити на те, що в Україні сезон ще не відновився, і мої підопічні перебували не в бойовій формі.

— В Іспанії обійшлося без несподіванок: збірна України здолала опір футболісток Північної Ірландії (4:0), які в рейтингу перебувають нижче за неї, і поступилася шотландкам (0:3) та ісландкам (0:1), що випереджають її в табелі про ранги. Усе справді було по грі?

— Вважаю, що ми не заслуговували на поразку в матчі з ісландками, але на висоті була їхній воротар. Утім, на цьому етапі підготовки для нас важливо було збагатитися ігровою практикою, запозичити якісь домашні заготовки в іменитих опоненток. Зокрема, мене дуже приємно здивували шотландки. Раніше вони діяли прямолінійно, у силовій манері, а тут потішили комбінаційним стилем, умінням швидко переходити від оборони до атаки.

— Ви мали змогу задіяти всіх викликаних на збір гравців?

— Так, на щастя, обійшлося без травм, і я маю вичерпну інформацію, хто чого вартий. Зазначу, що двері до збірної ще відкриті, і найближчим часом у календарних матчах чемпіонату України я планую переглянути ще кількох потенційних гравців головної команди країни.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді