Друга ліга. «Альянс» повернувся на матч Кубку, «Калуш» зміцнює свої лави, «Діназ» перемагає в Туреччині

13:20 | 10 марта 2020
З-поміж друголігових клубів, які заключний етап підготовки проводили за кордоном, першим повернувся додому «Альянс».

З-поміж друголігових клубів, які заключний етап підготовки проводили за кордоном, першим повернувся додому «Альянс».

І це не випадково, адже команда з Липової Долини вже 11 березня поміряється силами з елітним «Маріуполем» у чвертьфінальному поєдинку Кубку України. Керманич «Альянсу» Юрій Ярошенко залишився задоволеним тим, як його підопічні тренувалися в Туреччині, а зіграні спаринги повинні були допомогти визначитися із вразливими місцями.

Наразі в Туреччині ще перебувають три наші команди. Один із лідерів групи «А», «Верес», після нічиєї з «Прикарпаттям» (1:1) 9 березня зустрічався з казахстанським «Акжайиком» і переміг (2:0) завдяки влучним ударам Михайла Шестакова й Юрія Соломки. Ще одним новачком «Вересу» став досвідчений воротар Богдан Когут, який раніше виступав за луцьку «Волинь». А от від послуг сенегальського легіонера Ламіне Н’Діає, який перебував на перегляді, головний тренер Юрій Вірт вирішив відмовитися.

Що ж до футболістів «Калуша», то вони після програшу «Карлслунде» з Данії (0:2) розійшлися миром із китайським «Чженцзян Грінтаун» (2:2) і завдали поразки «Академії» з киргизького міста Ош (3:0). В останніх двох спарингах на видноті перебували новачки «містян» — захисник Сергій Воронін, відомий за виступами за ФК «Львів», і півзахисник Роман Толочко з «Карпат». Своєю активністю на трансферному ринку «Калуш» доводить, що серйозно налаштований поборотися за підвищення у класі.

У свою чергу футболісти «Діназу», схоже, врахували помилки, допущені калушанами в контрольному поєдинку з «Карлслунде» (передусім — під час підстраховки біля власних воріт), і зуміли взяти гору над данцями завдяки влучному пострілу Олександра Апанчука — 1:0. Попереду в команди з Вишгорода спаринги з дублерами «Астани» та «Кираном», що виступають у чемпіонаті Казахстану.

Футболісти «Діназу» збагачуються міжнародним досвідом. На зборі в Туреччині вони завдали поразки «Карслунде» з Данії. Фото dinaz.com.ua

Решта вітчизняних команд готується до весняних випробувань удома. Лідер групи «Б», «ВПК-Агро», не зумів стати володарем Кубка єдності, поступившись у фіналі аматорам із запорізького «Мотора» — 0:2. Поки що підопічним Сергія Соловйова бракує стабільності, але час ліквідувати недоліки ще є.

Один із лідерів групи «А», «Полісся», уже вдруге за останні дні з"ясовував стосунки із «Чайкою» (Петропавлівська Борщагівка). Але якщо в гостях підопічні Анатолія Безсмертного взяли гору — 2:0, то в Житомирі їм для перемоги вистачило одного забитого м’яча.

Залишається вірним собі головний тренер «Поділля» Віталій Костишин, який у селекційній роботі віддає перевагу досвідченим бійцям. Черговим новачком подолян став стопер Олександр Жданов, який минулої осені захищав кольори «Металіста 1925».

А досвідчений нападник Віктор Сахнюк поповнив склад чернівецької «Буковини». Цьому 30-річному форварду довелося виступати не тільки в Україні, а й у Словаччині, Польщі, Вірменії. Дебютував він за «Буковину» у спарингу з коломийським «Покуттям» і своїм влучним ударом довершив розгром аматорів — 4:0.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді