Перша ліга. Перемога «Черкащини», турецькі труднощі «Волині», скориговані плани «Металіста 1925»

14:35 | 09 марта 2020
Свій перший контрольний поєдинок цього року провели футболісти «Черкащини», які взяли гору над друголіговою «Оболонню-Бровар-2» — 3:1.

Свій перший контрольний поєдинок цього року провели футболісти «Черкащини», які взяли гору над друголіговою «Оболонню-Бровар-2» — 3:1.

Новий головний тренер черкащан Денис Маринчук залишився задоволеним підопічними, зазначивши, що для нього передусім було важливо отримати інформацію про їхній фізичний і психологічний стан. І хоча, за словами керманича, за підсумками одного спарингу ще складно говорити про потенціал «Черкащини», тішить, що футболісти установку на гру виконали. Нині аутсайдер турніру готується до нових випробувань у Києві й 12 березня зіграє другий контрольний поєдинок — із вінницькою «Нивою». Серед потенційних новачків відзначимо досвідченого воротаря Сергія Погорілого, відомого за виступами за київський «Арсенал», «Таврію» та «Металіст».

Тим часом лідер першолігового чемпіонату, «Рух», змінив місце дислокації на зборі в Туреччині й у Белеку відсвяткував уже дві вікторії: над чемпіоном Туркменістану, «Алтин Асир», — 5:2 й над латвійським «Спартаком» — 3:1. Черговим новачком «Руху» став 18-річний нападник Микола Кухаревич, який минулої осені виступав за молодіжний склад луцької «Волині». До речі, у поєдинку зі «Спартаком» він записав до свого активу дубль.

У спарингу із чемпіоном Туркменістану футболісти «Руху» забили п’ять м’ячів, а пропустили лише два. Фото fcrukh.com

А от спаринг у Туреччині між «Прикарпаттям» та «Вересом» через зливу довелося призупинити на 18-й хвилині за рахунку 1:0 на користь іванофранківців. Наступного дня суперники вирішили зіграти повноцінний матч, й усе завершилося підписанням мирної угоди — 1:1. Також не було виявлено переможця й у наступному контрольному поєдинку прикарпатців, із норвезьким «Фрам Ларвік», — 2:2. 11 березня суперником підопічних Володимира Ковалюка стане «Славія» з білоруського Мозиря.

І ще два вітчизняні клуби з"ясовували між собою стосунки на зборі в Туреччині: «Миколаїв» вирвав перемогу над «Агробізнесом» завдяки дублю Юрія Черепущака, який раніше виступав за другу команду «містян», — 2:1. У подолян відзначився досвідчений нападник Дмитро Козьбан, який минулої осені захищав кольори «Кременя».

На зборі в Туреччині дві українські команди, «Агробізнес» та «Миколаїв», з"ясовували стосунки між собою, і сильнішими виявилися «містяни». Фото fcab.com.ua

Ніяк не вдається здобути перемогу на зборі в Туреччині луцькій «Волині». Зігравши внічию з казахстанським «Акжаїком» — 0:0, вона поступилася білоруській «Славії» — 0:1, зіпсувавши настрій головному тренеру Андрію Тлумаку, в якого саме був день народження. 11 березня волиняни проведуть заключний спаринг — із львівським «Рухом».

А от харківський «Металіст 1925» із різних причин вирішив відмовитися від збору в Туреччині і проводить спаринги з командами майстрів сусідніх областей. В останньому слобожани взяли гору в Кременчуці над «Кременем» — 2:0, а до початку весняної частини сезону планують ще зіграти з «Гірником-Спортом» та «ВПК-Агро».

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді