Ліга Європи. «Шахтар» здобув результативну нічию в Лісабоні та вийшов до 1/8 фіналу

09:05 | 28 февраля 2020
У поєдинку з «Бенфікою» гірники поступалися в рахунку з різницею у два м’ячі, але зуміли відігратися та пройти до наступної стадії турніру.

У поєдинку з «Бенфікою» гірники поступалися в рахунку з різницею у два мячі, але зуміли відігратися та пройти до наступної стадії турніру.

У порівнянні з першим матчем, у Харкові, у складі «Шахтаря» відбулися дві зміни. Замість Болбата зі стартових хвилин на поле вийшов Додо, який відбув дискваліфікацію, а замість Коваленка серед перших 11-ти опинився Маркос Антоніо. Відсутність Віктора була спричинена проблемами зі здоров’ям та виглядала серйозною втратою, враховуючи чималий внесок півзахисника збірної України в позитивний для гірників результат тижнем раніше.

Початок зустрічі «Шахтарю» відверто не вдався. «Бенфіка» влаштувала помаранчево-чорним справжню облогу, фактично позбавивши їх м’яча. Серія моментів біля воріт Пятова завершилася голом Піцці. Капітан господарів, не зустрівши спротиву Додо та Маркоса Антоніо, вільно пройшов із м’ячем та завдав влучного удару в нижній кут. 1:0.

Але такий рахунок протримався недовго. Мабуть, забитий гол дещо розслабив господарів, чим підопічні Луїша Каштру майже миттєво скористалися. Причому м’яч у відповідь організували ті самі бразильці гірників, що не найкращим чином проявили себе трьома хвилинами раніше. Маркос Антоніо виконав діагональ на Додо, а правий захисник прострілив на Мораеса, у боротьбі з яким Рубен Діаш оформив автогол.

Утім, і португальский бек також зумів досить швидко реабілітуватися. Під час розіграшу кутового Рубен Діаш переграв у повітрі Матвієнка та головою вразив ворота «Шахтаря». Рахунок за підсумками двох матчів став абсолютно рівним. Загалом до кінця першого тайму донеччани зуміли трохи підрівняти статистику володіння м’ячем, але господарями становища виглядали швидше португальці. 

Фото shakhtar.com

Другий тайм розпочався для «Шахтаря» майже так само, як перший. Уже на початку 45-хвилинки неузгодженість Матвієнка та Пятова в простій ситуації призвела до втрати м’яча та голу Рафи Сілви. Але знову відповідь гірників була миттєвою. Степаненко після подачі кутового у виконанні Тайсона невідпорно пробив головою. 3:2.

Рахунок уже влаштовував чемпіона України, і час, що залишився, гості провели набагато впевненіше, ніж попередні хвилини. А гол Алана Патріка, який вони організували після красивої багатоходової комбінації, остаточно поховав надії «Бенфіки».

У складі «Шахтаря» у грі взяли участь футболісти збірної України: Пятов, Кривцов, Матвієнко, Степаненко (гол), Марлос (замінений на 62-й хвилині), Мораес, Коноплянка (вийшов на заміну на 86-й хвилині, жовта картка).

Свого наступного суперника в Лізі Європи «Шахтар» отримає завтра під час жеребкування 1/8 фіналу (початок церемонії у Ньйоні — о 14.00 за київським часом).

Фото shakhtar.com

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Матч-відповідь

«Бенфіка» (Португалія) — «Шахтар» (Україна) — 3:3 (2:1)

Голи: Піцці (9), Рубен Діаш (36), Рафа Сілва (47) — Рубен Діаш (12, автогол), Степаненко (49), Алан Патрік (71).

«Бенфіка»: Влаходімос, Т. Тавареш, Рубен Діаш, Ферру, Грімальдо, Шикінью (Сеферович, 67), Вайгль, Таарабт, Рафа Сілва, Піцці (к) (Жота, 79), Дієго Соуза (Вінісіус, 79).

Запасні: Свілар, Серві, Флорентіну, Н. Тавареш.

Тренер: Бруну Лаже.

«Шахтар»: Пятов (к), Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Маркос Антоніо, Алан Патрік (Хочолава, 90+2), Марлос (Тете, 62), Тайсон (Коноплянка, 86), Мораес.

Запасні: Шевченко, Майкон, Болбат, Фернандо.

Тренер: Луїш Каштру.

Арбітр: Бйорн Кейперс (Нідерланди).

Попереджені: Рафа Сілва (50) — Ісмаїлі (43), Тайсон (83), Коноплянка (87).

27 лютого. Лісабон. Стадіон «Ештадіу ду Бенфіка».

Перший матч — 1:2.

Фото shakhtar.com

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді