Антракт у Прем'єр-лізі: травма Циганкова, підсилення «Дніпра-1», перші спаринги

15:35 | 21 января 2020
До вашої уваги — останні новини із життя клубів української Прем"єр-ліги, які розпочали підготовку до другої частини сезону.

До вашої уваги — останні новини із життя клубів української Прем"єр-ліги, які розпочали підготовку до другої частини сезону.

Чемпіон країни, донецький «Шахтар», 20 січня вирушив на свій перший тренувальний збір, який проходитиме в Туреччині. Третій рік поспіль гірники гостюватимуть у Белеку, де до ігор із «Бенфікою» в Лізі Європи та матчів УПЛ готуватимуться 28 виконавців. У планах «Шахтаря» — три контрольні поєдинки: проти польського «Леха» (25 січня), сербської «Войводини» (26 січня) та чеського «Словацько» (30 січня).

Київське «Динамо» вперше за багато років свій зимовий збір проводить не в Іспанії, а також у Туреччині. 15 січня до Белека прибуло 29 гравців під керівництвом Олексія Михайличенка. Динамівці вже зіграли два матчі — проти польської «Легії» (1:1) та азербайджанського «Нефтчі» (2:1). Обидва поєдинки пропустив півзахисник збірної України Віктор Циганков, в якого запалення м"язів. Утім, очікується, що за кілька днів Віктор повністю одужає. У Туреччині динамівці пробудуть до 28 січня й проведуть ще чотири спаринги.

Третя команда УПЛ за підсумками осінньої частини сезону, луганська «Зоря», вирушила на збір до Туреччини 19 січня. У місті Сіде луганці проведуть три контрольні матчі. 22 січня їхнім опонентом стане польська «Лодзь». 25 січня на українців чекатиме гра проти польського «Пяста». І, нарешті, заключний поєдинок, із сербським «Вождовацем», відбудеться 29 січня.

Чернігівська «Десна» зимову підготовку розпочала вдома, а 17 січня вирушила на короткостроковий збір до Білорусі, де підопічні Олександра Рябоконя вже провели перший у новому році спаринг, проти «Супутника», в якому відправили у ворота суперника п’ять м’ячів. 22 січня «Десна» візьме курс на Туреччину, де зіграє ще чотири матчі — проти «Нефтчі» (24 січня), австрійського «Хартберга» (28 січня), боснійського «Сараєва» (2 лютого) та чеського «Слована» (4 лютого).

Однією з перших українських елітних команд до Туреччини вирушила «Олександрія». Команда Володимира Шарана у складі 30-ти футболістів відправилася на збори 14 січня й уже встигла провести два спаринги — проти болгарських «Ботева» (4:0) та «Славії» (2:2). 21 січня олександрійці зіграють проти болгарського клубу «Чорне Море», потім 24 січня зустрінуться з північномакедонською «Македонія Герче Петров», а завершать збір 26 січня грою з вірменським «Пюніком». 28 січня «Олександрія» повернеться додому, а 2 лютого вирушить на другий збір.

«Маріуполь» Олександра Бабича поїхав на збори з нападником юнацької збірної України U-19 Станіславом Бібликом, орендованим у «Шахтаря». Також гірники віддали азовській команді в оренду ще двох гравців — екс-захисника молодіжної збірної України Данила Сагуткіна та нападника Артема Дудика. У Туреччині «Маріуполь» уже зіграв проти казахстанського «Кизилжару» (1:1). 24 січня на команду очікує спаринг проти білоруського «Бреста», а 28-го — гра з австрійським «Санкт-Пельтеном».

Ковалівський «Колос», який розпочав збір у Туреччині 20 січня, провів у Сіде перший контрольний матч. Суперником підопічних Руслана Костишина виступила румунська «Академіка». Зустріч завершилася з рахунком 3:0 на користь української команди. 23 січня ковалівці знову зіграють проти румунів — цього разу проти «Астри», а 26 січня на них чекає матч проти косовської «Приштини». Завершиться збір грою з командою «Форвертс» (Австрія) 28 січня.

15 січня вийшов із відпустки «Дніпро-1». Команда Дмитра Михайленка до 22 січня перебуватиме у Дніпрі, а потім теж візьме курс на Туреччину, де зіграє чотири спаринги — проти сербського колективу «Бачка Топола» (24 січня), польської «Ягеллонії» (27 січня), австрійської «Аустрії» (30 січня) та чеської «Сігми» (1 лютого). У нинішньому зимовому антракті дніпряни підсилилися великою групою гравців, серед яких можна відзначити Андрія Цурікова, Олександра Сватка та Олексія Хобленка.

Донецький «Олімпік» до Туреччини прибув ще 14 січня. Команда Вісенте Гомеса зіграла вже два контрольні поєдинки. Спочатку українці переграли румунський «Віторул» (2:1), а потім — азербайджанський «Сабаїл» (3:1). Додамо, що один із м"ячів у ворота суперника провів екс-форвард «Дніпра», «Арсенала» та «Вісли» Денис Баланюк. Також «Олімпік» запросив до своїх лав екс-динамівця, воротаря Артема Кічака й гравця молодіжного складу біло-синіх Микиту Кравченка. Попереду в «олімпійців» ще три спаринги — проти сербського «Спартака» (22 січня), словацького «Спартака» (26 січня) і польської «Корони» (27 січня).

Футболісти «Львова» вийшли з відпустки ще 4 січня, але на збори до Туреччини команда вирушить тільки 24-го. До того часу львів"яни тренуватимуться вдома, а 23 січня зіграють контрольний поєдинок проти «Миная».

Після п’яти днів підготовки в Полтаві до Туреччини вирушила «Ворскла». Там підопічні Юрія Максимова зіграють чотири спаринги. Суперниками українців будуть польська «Лодзь» (25 січня), сербський «Радник» (27 січня), косовська «Дріта» (30 січня) і сербський «Спартак» (2 лютого). На даний час полтавці запросили до себе на повноцінний контракт екс-форварда «Шахтаря» Владислава Кулача й нападника Руслана Степанюка, який останнім часом грав у Казахстані.

Остання команда турнірної таблиці УПЛ, «Карпати», поки що займається вдома. Перша частина її зборів проходить у Львові й триватиме до 24 січня. Другу частину підготовки львів"яни запланували провести в Туреччині в період із 25 січня по 15 лютого. 

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді