Сергій Кривцов: «На Євро-2020 завдання-мінімум — вийти із групи»

18:35 | 20 января 2020
Захисник донецького «Шахтаря» й збірної України Сергій Кривцов розповів офіційному сайту УАФ про відпустку, підсумки минулого сезону, найпам"ятніший матч у відборі до Євро-2020 і завдання, які ставлять перед собою синьо-жовті на фінальну частину турніру.

Захисник донецького «Шахтаря» й збірної України Сергій Кривцов розповів офіційному сайту УАФ про відпустку, підсумки минулого сезону, найпам"ятніший матч у відборі до Євро-2020 і завдання, які ставлять перед собою синьо-жовті на фінальну частину турніру.

Сергію, «Шахтар» уже вийшов із відпустки. Чи встигли ви відпочити й перезавантажитися?

— Так, встигли із сім"єю добре відпочити. Відпустка розділилася на дві частини. Спочатку ми були в теплих краях, на морі, а після Нового року провели час у Лондоні.

Чи вдалося ознайомитися зі столицею Великої Британії?

— Так, цього разу часу було більш ніж достатньо. Коли приїжджав туди з командою, часу для екскурсій не було. Зараз уже все спокійно подивилися. Сподобалося.

Андрія Ярмоленка чи Андрія Шевченка в Лондоні не зустріли?

— Саме 2 січня побачилися з Андрієм Ярмоленком. Повечеряли, поспілкувалися в дружньому колі, а наступного дня в нього вже була реабілітаційна програма.

Фото Павла Кубанова

Яким вам запам"ятався минулий рік?

— Думаю, загалом він був позитивним, незважаючи на те, що ми із «Шахтарем» не зуміли пробитися до плей-офф Ліги чемпіонів. Хоч і в іншому турнірі, але ми продовжуємо боротьбу в єврокубках. Минулого року ми стали чемпіонами України й виграли Кубок, зараз теж лідируємо в чемпіонаті й маємо хороші шанси на золото. Тому, на мій погляд, плюсів було все ж таки більше, ніж мінусів.

 Матчі збірної у відборі Євро-2020 — особливі емоції?

— Так, не будемо забувати, що перед цим ми ще виграли групу в Лізі націй. Вихід до фінальної частини Євро-2020 теж став таким, що запам"ятається.

Який поєдинок ви вважаєте найкращим для збірної у 2019 році?

— Усі матчі були гарні, але в емоційному плані, звичайно, окремо стоїть домашня гра зі збірною Португалії. Для себе ще б виділив виїзний матч із «Манчестер Сіті» у складі «Шахтаря». Також ми обіграли «Динамо» в серії пенальті у чвертьфіналі Кубку, коли ігровий час завершився внічию — 1:1.

Фото Павла Кубанова

Була гра, яку згадувати не хочеться?

— Поки що залишається осад від останнього матчу в Лізі чемпіонів — проти «Аталанти». Шкода, що не змогли виграти й пройти далі.

Чого гірникам не вистачило в цій Суперлізі?

— Це важкий турнір. Кожен поєдинок треба проводити на межі своїх можливостей. Може, десь не вистачило везіння, десь щось не вийшло. Напевно, ми дуже хотіли домогтися успіху в груповому раунді, були перенапружені, і це хвилювання позначилося на грі.

Попереду в «Шахтаря» збори. У кого навантаження більші у Фонсеки чи в Каштру?

— Із Луїшем Каштру ми поки що проходили тільки літні збори. Думаю, у нього навантаження не менші, ніж були в Паулу. Зараз будуть зимові збори, подивимося й порівняємо. Приємно, що сучасні тренери не роблять ставку на велику кількість тестів і «фізуху». Основне навантаження йде через ігрові вправи й контрольні матчі.

У «Шахтаря» перший офіційний весняний матч проти «Бенфіки» в Харкові. Як сприйняли результати жеребкування в Лізі Європи?

— Реакція нормальна. Нам дістався гідний суперник. «Бенфіка» перебуває на підйомі, команда грає в атакувальний футбол, посилила свій склад кількома гравцями. Думаю, що наш тренерський штаб і так добре знайомий із грою «Бенфіки», але скоро вивчить її ще краще й розкаже, як діяти проти цього суперника.

Перший поєдинок удома — плюс чи мінус для «Шахтаря»?

— Результат двораундової дуелі покаже, добре чи погано грати перший матч на виїзді. Хто за сумою двох зустрічей краще себе проявить, той і пройде далі.

У чемпіонаті України 14-очковий відрив від «Динамо» дозволить гірникам без труднощів пройти весняну частину?

— Ми будемо грати до кінця, яким би не був відрив від «Динамо». Розслабимося тільки тоді, коли в киян не буде навіть математичних шансів наздогнати «Шахтар». Попереду ще достатньо матчів, і після того як команди розділяться на шістки, ігри будуть складнішими й серйознішими. Тому здобути золото буде нелегко. Навесні на вболівальників чекають цікаві змагання.

Вийде після чемпіонату України відразу переключитися на фінальну частину чемпіонату Європи?

— Так, думаю, проблем не буде. Переконаний, що сил і емоцій нам вистачить. У нас буде час як перепочити, так і підготуватися до Євро. У збірної України професіональний тренерський штаб, із досвідом, і я впевнений, що тренери складуть таку програму, яка дозволить нам свіжими підійти до ігор на чемпіонаті Європи.

Що можете сказати про Нідерланди й Австрію — суперників по Євро-2020?

— Слабких збірних на Євро не буде. Ті самі румуни, косовари чи грузини, які можуть стати нашим третім суперником по групі, теж будуть кусатися.

Яке завдання для України стоятиме на Євро?

— Звичайно, завдання-мінімум — вийти із групи, а там подивимося. Будемо намагатися просунутися турнірною сіткою якомога далі.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді