Олександр Косенко, Олег Шайтанов та Валентин Вакула взяли участь у навчальному семінарі лекторів УЄФА

18:05 | 21 декабря 2019
Головні тренери чоловічої та жіночої збірних України з футзалу, Олександр Косенко та Олег Шайтанов, а також спортивний директор Асоціації футзалу України Валентин Вакула стали учасниками навчального семінару лекторів УЄФА, який проходив у фінському місті Ееріккіла із 16-го по 19 грудня.

Головні тренери чоловічої та жіночої збірних України з футзалу, Олександр Косенко та Олег Шайтанов, а також спортивний директор Асоціації футзалу України Валентин Вакула стали учасниками навчального семінару лекторів УЄФА, який проходив у фінському місті Ееріккіла із 16-го по 19 грудня.

Окрім української делегації, у семінарі взяли участь тренери, функціонери, представники центру ліцензування з Андорри, Білорусі, Грузії, Іспанії, Португалії, Литви, США, Уельсу та Фінляндії.

Основним меседжем семінару став вислів: «Чим освіченіший тренер —тим освіченіший гравець».

У рамках лекторія було обговорено рівень навчання у країнах-учасницях за програмами дипломів В та С, а також надані конкретні пояснення щодо базових термінів. Велику увагу було приділено методам та системі підготовки лекторів у кожній з асоціацій. Найбільшу увагу було приділено питанню інтерактивності, яка є невід’ємною частиною під час навчання тренерів.

Багато часу було присвячено доповідям представників Фінляндії, адже ця країна є однією з найсильніших за рівнем освіти загалом та багато уваги приділяє саме навчанню тренерів.

Також великий проект із підготовки тренерів і інших фахівців було презентовано представниками однієї з провідних футзальних країн світу, чинного чемпіона Європи — Португалії.

Додатково було обговорено питання щодо доцільності проведення курсів за програмою диплому А з футзалу.

Представники АФУ представили свою презентацію навчання тренерів за програмами С- та В-диплому УАФ із футзалу, повідомляє прес-служба АФУ.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді