Руслан Ротань: «Рано чи пізно наша робота принесе свої плоди»

19:20 | 05 декабря 2019
У відбірному турнірі Євро-2021 (U-21) молодіжна збірна України завершила рік на четвертому місці, що, безумовно, не входило у плани тренерського штабу.

У відбірному турнірі Євро-2021 (U-21) молодіжна збірна України завершила рік на четвертому місці, що, безумовно, не входило у плани тренерського штабу. Про причини таких результатів розповів головний тренер Руслан Ротань.

— Звичайно, ми не задоволені нинішньою ситуацією команди у відборі, — сказав Руслан Петрович. — Ми розраховували на більше. Я припускав, що по ходу відбірного турніру ми зіткнемося з певними труднощами, хоч і не такою мірою, як це вийшло. Але нічого страшного, ми не будемо звертати зі свого шляху, і я впевнений, що рано чи пізно робота принесе свої плоди.

— За минулий рік ви переглянули 45 кандидатів до молодіжної збірної. Далі буде?

— Так. Наш тренерський штаб намагається охопити якомога більшу кількість хлопців, які б могли стати у пригоді молодіжній збірній. А в тому, що вони є, я навіть не сумніваюся.

— Чи всі футболісти, яких ви запрошували, працювали на максимумі?

— Із цим були труднощі. Не буду називати прізвища, але деяким хлопцям я сказав, що в першу чергу вони повинні звернути увагу на свою працю. Ще жоден футболіст не досягав успіхів у великому футболі, не докладаючи до цього зусиль.

— Тільки перед самим початком відбору склад молодіжної збірної поповнився чемпіонами світу U-20...

— У багатьох хлопців, напевно, була перенасиченість футболом. Хтось утомився, хтось заспокоївся, й усе це позначалося на результатах молодіжної збірної. Цей момент я не врахував. Тому побажав гравцям добре відпочити й переосмислити свою роботу. Це, до речі, стосується не тільки чемпіонів світу, але й деяких футболістів старшого віку. Але якщо це комусь не подобається, нам із ними не по дорозі. Виступ за юнацьку, молодіжну чи національну збірну — це відповідальність перед усією країною, тому більше в нашій команді не буде такого, щоб хтось відбував номер.

— У поточному відбірному турнірі молодіжка зазнала трьох поразок. Яка з них була найбільш прикрою?

— У матчі з румунами. Це був перший поєдинок, в якому ми поступилися за гольовими моментами. Мені здалося, що хлопці знітилися перед суперником. Ну і можна згадати перший тайм зустрічі з данцями. В інших поєдинках, вважаю, наша команда виглядала гідно, переважаючи опонентів за всіма статистичними показниками. Природньо, що на фініші всі дивляться на табло, а результат, на жаль, до нас поки що не прийшов. Але в будь-якому випадку ми разом із командою маємо це виправити.

— Ви б проміняли успіхи на турнірі в Туреччині й Турнірі Валерія Лобановського на кращий виступ у відборі?

— Я не хотів би робити подібного роду порівняння. Просто вдало організовані УАФ збори, які призвели до цих перемог, пройшли на одному диханні. Підопічні порадували мене своїм ставленням до справи й розумінням того футболу, якого тренерський штаб від них вимагав.

— У чому потрібно додати гравцям, яких викликали до лав молодіжної збірної?

— Одного компонента немає. Комусь не вистачає й майстерності, але основна проблема, на мій погляд, — це відсутність ігрової практики в перших командах у більшості наших виконавців. Проте тренерський штаб у них вірить, ми бачимо в хлопцях потенціал.

— З огляду на турнірне становище, руки опускати не збираєтеся?

— У жодному разі. Якщо буде хоч найменший шанс посісти потрібне місце, ми будемо за нього боротися.

— Хто зараз на коні, так це національна збірна України...

— Дуже приємно спостерігати за командою Андрія Шевченка. Я своїм підопічним завжди наводжу як приклад головну команду країни. Вона по праву здобула перше місце у своїй відбірній групі. І цього результату колектив досягнув за рахунок розуміння й чіткого виконання тренерських настанов. Молодіжній збірній у цьому плані потрібно ще додавати.

— Які, на ваш погляд, шанси збірної України на Євро-2020?

— З огляду на те, як вона провела відбір, як зіграла проти чемпіонів Європи, — усе це обнадіює. Я не хочу зараз давати якісь прогнози або співати дифірамби, але зараз синьо-жовті можуть на рівних грати з кращими командами континенту.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді