Син Героя України Сашко Цимбал: «Мрію здобути всі футбольні кубки!»

12:20 | 23 октября 2019
У Будинку футболу побував особливий гість.

У Будинку футболу побував особливий гість. Йому лише вісім років, але його вже знає вся футбольна Україна. Це Олександр Цимбал, син Героя України Сергія Цимбала, який загинув у Дебальцевому в жовтні 2014 року, рятуючи життя своїм бойовим побратимам.

Перед історичним матчем Україна — Португалія в рамках кваліфікації до Євро-2020 Сашко виводив на поле Кріштіану Роналду. Своїми враженнями від зустрічі із зіркою та мріями про майбутнє хлопчик поділився з президентом Української асоціації футболу Андрієм Павелком.

Фото Павла Кубанова

...Переступивши поріг Будинку футболу, Сашко захоплено розглядає фото на стендах із головними футбольними подіями за участі національних збірних України. За кілька хвилин він помічає кубки та інші трофеї, які українські футболісти здобували в різні роки, і ділиться враженнями з мамою.

Фото Павла Кубанова

За словами Лілії Цимбал, до зустрічі з Роналду Сашко вже давно займався футболом і часто грав із друзями. Але паралельно цікавився й іншими видами спорту, зокрема, від батька перейняв захоплення бойовими мистецтвами й плаванням. Та зараз, посміхається мама хлопчика, футбол став заняттям номер один. «Навіть наші родичі, які до цього часу не цікавилися футболом узагалі, зараз стежать за спортивними новинами», — додає Лілія.

Фото Павла Кубанова

При зустрічі з президентом УАФ Андрієм Павелком Сашко спочатку соромиться, але через деякий час уже сміливо відповідає на запитання. Розповідає про те, як грає у футбол з однокласниками, посміхається, коли знову бачить себе на екрані та на фото поруч із Кріштіану Роналду, і ділиться яскравими враженнями від незабутнього матчу, в якому збірна України здобула путівку на Євро-2020. Тоді Сашку не пощастило отримати автограф у Роналду. Та в Будинку футболу на нього чекав приємний сюрприз — м’яч із цього історичного поєдинку з підписом футбольної зірки, який йому вручив Андрій Павелко.

Фото Павла Кубанова

Загалом після цієї зустрічі Сашко Цимбал зможе облаштувати в себе вдома невеличкий футбольний музей. Адже, окрім цінного м’яча, в його колекції тепер також є футболка Андрія Шевченка з часів його ігрової кар’єри, футболка Андрія Ярмоленка (обидві з автографами) та особиста іменна форма національної збірної. Було помітно, що ці подарунки викликали бурю захоплення в малюка, і він на радощах пообіцяв, що не зніматиме свою футболку й навіть спатиме в ній удома. А коли побачив кубок чемпіонів світу збірної U-20, то вже не стримував себе й вигукнув, що мріє здобути всі футбольні кубки. У відповідь Андрій Павелко запросив Олександра на навчання до Футбольної академії УАФ.

Фото Павла Кубанова

Також президент Української асоціації футболу запросив малюка з мамою відвідати матчі національної збірної на Євро-2020 і пообіцяв познайомити Сашка з футболістами команди й головним тренером, Андрієм Шевченком. Уже прощаючись, Андрій Павелко та Сашко Цимбал кілька хвилин пограли в пас просто в коридорі.

Довідка

Цимбал Сергій Володимирович (26.02.1986 — 07.10.2014). 

Український військовослужбовець, воїн батальйону «Київська Русь» Збройних сил України. Герой України (посмертно). 

Закінчив Національний університет державної податкової служби України м. Ірпінь (юрист, спеціалізація — оперативно-розшукова діяльність), заочне відділення академії юридичного факультету (юрист, спеціалізація — фінансове право) та Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого в Харкові (судово-прокурорський факультет). Після закінчення академії у 2007 році проходив піврічну підготовку в Марселі — у Французькому легіоні.

Із 2013-го по 2014 рік працював у Дніпровській екологічній прокуратурі (м. Черкаси) на посаді прокурора, звідки звільнився під час Революції гідності.

21 липня 2014 року пішов добровольцем у Збройні сили України. Мав військове звання «рядовий солдат», обіймав посаду номера обслуги стрілецького відділення 1-го стрілецького взводу 1-ї стрілецької роти, був розвідником. 7 жовтня 2014 року Сергій Цимбал та ще три солдати пішли в розвідку й потрапили в засідку російських спецпризначенців (близько 15-ти осіб). Він загинув, прикриваючи відхід розвідувальної групи.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді