Вадим Костюченко: «До Фестивалю чемпіонів «Відкриті уроки футболу» долучаються все нові й нові регіони»

15:05 | 22 октября 2019
У попередніх публікаціях ми розповідали, як Фестиваль чемпіонів «Відкриті уроки футболу» розпочав свій шлях регіонами України цієї осені.

У попередніх публікаціях ми розповідали, як Фестиваль чемпіонів «Відкриті уроки футболу» розпочав свій шлях регіонами України цієї осені.

На черзі — ще шість регіонів, де в жовтні відбулися дитячі футбольні фестивалі УАФ та благодійного фонду «Розвиток футболу України». Як зазначив перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко: «Дуже добре, що до Фестивалю чемпіонів «Відкриті уроки футболу» долучаються все нові й нові регіони, там чином ми розширюємо географію нашого проекту й залучаємо нових школярів до занять спортом».

Хмельницька область

У Хмельницькій області проект завітав на Шепетівщину, де в ньому взяли участь 12 команд загальноосвітніх закладів міста, району та місцевих ОТГ, а саме: шепетівські школи № 1 ім. М. Островського, № 6, НВК № 3, НВК № 1, спеціалізована школа-інтернат із поглибленим вивченням окремих предметів і курсів, міська ДЮСШ, районна ДЮСШ «Колос», коськівська школа, грицівський ліцей, корчицький НВК, михайлюцька школа, судилківський ліцей. Загальна кількість учасників склала 192 дитини.

На святі футболу були присутні заступник міського голови Шепетівки Наталя Стасюк, перший заступник голови Шепетівської РДА Сергій Пономарьов, заступник голови Хмельницької обласної федерації футболу Микола Кузнєцов, місцеві партнери проекту — приватні підприємці Михайло Верхогляд, Ігор Волткевич, Ігор Манжалій, Ольга Грищук, директор ТОВ «Шепетівка-Компані» Галина Вєсєлкова.

Фото прес-служби УАФ

Організатори відзначили, що фестиваль відкритий для всіх і націлений не на досягнення спортивного результату за будь-яку ціну, а на отримання радості від гри незалежно від рівня здібностей дитини, на впровадження серед молоді цінностей здорового способу життя, на профілактику та подолання дитячої злочинності й конфліктів, забезпечення рівного доступу до футболу дівчат, сиріт, дітей зі спеціальними потребами.

У заключний день фестивалю відбулося нагородження всіх причетних до його проведення, а інвентар було роздано всім школам, які взяли участь у проекті.

Чернігівська область

У Ріпкинському районі Чернігівської області проект відбувся за сприяння Чернігівської обласної федерації футболу, Ріпкинської РДА, районної та селищної рад.

До свята долучилися голова Ріпкинської РДА Геннадій Поляк, заступник голови РДА Світлана Тризна, заступник голови районної ради Світлана Ткаченко, ріпкинський селищний голова Сергій Гарус, голова Чернігівської обласної федерації футболу Геннадій Прокопович та його заступник Анатолій Свистун, національний координатор проекту від УАФ Євгеній Столітенко, а також інші гості, спортсмени та вболівальники.

У фестивалі взяли участь майже 200 хлопчиків та дівчаток віком від восьми до 13-ти років із закладів загальної середньої освіти Ріпок, Вербичів, Замглаю, Добрянки та Нових Яриловичів.

Фото прес-служби УАФ

Перед початком відкритого уроку футболу волонтери разом із дітьми провели розминку. Далі юні спортсмени на футбольному полі стадіону, яке було поділене на 12 секторів, виконували різні веселі та цікаві завдання. За кожним сектором був закріплений відповідальний тренер, який ділився з дітьми секретами футболу, знайомив їх із вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість. Діти з радістю брали участь у конкурсах та іграх, а наостанок розіграли «Солодкий кубок» серед шести команд із футболу, переможцями якого стали учні замглайської школи Ростислав Біб та Вероніка Костирко. До речі, інструктор проекту з дівочого футболу Тетяна Джуман та Євгеній Столітенко запропонували дівчинці-переможниці спробувати стати воротарем в дівочому футболі в одній із секцій Чернігівщини.

Футбольний фестиваль пройшов дуже яскраво, жваво й активно, при цьому діти отримали практичні навички, багато позитивних емоцій та задоволення. Усі учасники заходу одержали футболки від УАФ, волонтери — тренери ДЮСШ, вчителі фізичної культури — спортивні костюми, а школи — новенькі м’ячі для занять футболом та спортивний інвентар.

Вінницька область

Цього ж дня фестиваль завітав до Могилева-Подільського. Загалом у ньому взяли участь близько двох сотень дітей різного віку (як хлопців, так і дівчат).

Футбольне поле було розділене на 12 квадратів, у кожному з яких юні футболісти під опікою досвідчених наставників виконували різноманітні веселі вправи з м’ячами, конусами, обручами, скакалками, канатами, засвоюючи елементи техніки гри у футбол.

Фото прес-служби УАФ

Наостанок діти одержали комплекти футбольних м’ячів та інвентарю, необхідного для занять футболом та іншими видами спорту.

Від імені благодійного фонду «Розвиток футболу України» дітей привітала Ірина Макаревич.

Полтавська область

Починаючи з 3 жовтня на стадіоні «Старт» у Миргороді зібралися дві сотні учнів міських та районних шкіл зі своїми наставниками, аби довести, що футбол — це гра для всіх, отримати задоволення від процесу гри та налагодити командну роботу.

Після урочистого відкриття спортивного заходу заступник міського голови Олександр Гуржій подякував дітям, тренерам, Українській асоціації футболу й благодійному фонду «Розвиток футболу України» за допомогу у проведенні спортивного свята та розвиток масового футболу.

Координатор проекту від УАФ Євгеній Столітенко наголосив на тому, що це великий національний проект, який впроваджується в усіх регіонах України та сприяє популяризації спорту та інтеграції дітей ВПО у місцеві громади, що наразі є дуже важливим і актуальним.

Фото прес-служби УАФ

Проект залучає до участі не лише майбутніх гравців, але й майбутніх волонтерів і соціально активних громадян. Проведення фестивалю в Миргороді стало можливим завдяки підтримці Федерації футболу Полтавської області, спільній роботі відділу молоді і спорту, відділу освіти міської ради та представників патрульної поліції м. Миргорода.

Усі учасники заходу отримали заохочувальні подарунки та комплекти спортивного інвентарю для майбутніх занять футболом. У рамках фестивалю також було нагороджено миргородську команду футболістів, які здобули бронзу на Всеукраїнських фінальних змаганнях «Шкіряний м’яч — Кубок Coca-Cola», — гравцям та тренеру вручили спортивну форму.

Волинська область 

Починаючи з 9 жовтня футбольне поле стадіону «Колос» міста Камінь-Каширський стало ареною для проведення Фестивалю чемпіонів «Відкриті уроки футболу» — масштабного спортивного дійства, що зібрало юних футболістів, учнів шкіл району, кращих футбольних фахівців з-поміж вчителів фізичної культури та тренерів ДЮСШ.

Варто зауважити, що окрім команд, які були сформовані із хлопчиків, футбольні прийоми та навички засвоювали й команди дівчаток.

Фото прес-служби УАФ

На свято футболу завітали національний координатор проекту від УАФ Євгеній Столітенко, заступник голови Федерації футболу Волині Василь Кохановський, перший заступник голови РДА Олександр Михалік, міський голова Василь Бондар та начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Віктор Пась.

«Щира подяка Українській асоціації футболу та Федерації футболу Волині за проведення заходу такого масштабу на теренах Камінь-Каширщини. Знаково, що «Відкриті уроки футболу» проходять напередодні Дня захисника України, адже саме молоде покоління є спадкоємцем патріотичних традицій нашого народу та гартує здоровий козацький дух. Тож бажаю всім учасникам спортивного дійства успіхів, наснаги та чудового настрою», — звернувся до присутніх Олександр Михалік.

Львівська область

На стадіоні в Рудках Самбірського району фестиваль «Відкриті уроки футболу» проводила Федерація футболу Львівської області спільно з Федерацією футболу Самбірського району.

Учасники фестивалю, близько 200 дітлахів віком від восьми до 12-ти років, під опікою досвідчених наставників — працівників ФФЛО Андрія Смольського та Володимира Гевка, футболістів «Самбора» Назара Малецького, Івана Ковалика, Ігоря Леськіва, Віталія Теплого, волонтерів Руслана Хомина, Василя Верблянського, Тараса Козака, Володимира Руслабудова, Павла Леська та Орисі Зварич — в окремих квадратах під запальний музичний супровід поєднували різноманітні веселі ігри з м’ячами, конусами, ігровими фішками, обручами, скакалками та линвою із засвоєнням елементів техніки гри у футбол (ведення, прийом, передача м’яча, дриблінг, фінти, удари по воротах). Окрім цього, поліцейські проводили з дітьми заняття з профілактики правопорушень серед неповнолітніх. Федерація футболу Львівської області подбала про те, аби в перерві всі учасники фестивалю могли поласувати смачним печивом і чаєм.

Фото прес-служби УАФ

У «Відкритих уроках футболу» в Рудках взяли участь учні загальноосвітніх шкіл сіл Погірці, Хлопчиці, Михалевичі, Вільшаник, Чайковичі, Підгайчики, Луки, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл Самбора й Самбірського району. Рудки були представлені трьома командами — рудківської ЗОШ, рудківської гімназії з поглибленим вивченням іноземних мов та командою дівчат.

Усі учасники фестивалю були одягнуті в однакові ексклюзивні футболки, а тренери — у спортивні костюми, надані Українською асоціацією футболу спеціально для них. Після завершення занять заступник голови ФФЛО Степан Понайда й голова Федерації футболу Самбірського району Руслан Хомин вручили кожній команді комплекти футбольних м’ячів.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді