Ветерани українського футболу та керівники УАФ відкрили перші соціально-спортивні школи

21:50 | 17 октября 2019
В Ірпені, що на Київщині, та у Хмельницькій області відбулося відкриття перших соціально-спортивних шкіл — спільного проекту Фонду «Реал Мадрид» та громадської організації «Епіцентр — дітям».

В Ірпені, що на Київщині, та у Хмельницькій області відбулося відкриття перших соціально-спортивних шкіл — спільного проекту Фонду «Реал Мадрид» та громадської організації «Епіцентр — дітям».

Вихованці цих закладів відповідно до меморандуму про співпрацю між компанією «Епіцентр К» — титульним спонсором національної збірної України — та Українською асоціацією футболу зможуть безкоштовно відвідувати матчі національних збірних України, виводити футболістів на поле перед поєдинками та брати участь в інших проектах УАФ.

Фото прес-служби УАФ

Зокрема, у школі в Ірпені займатимуться 135 хлопчиків та дівчат віком від шести до 17-ти років із соціально незахищених родин (із ризиком маргінального стану через важкі сімейні обставини, без засобів існування, сироти, напівсироти, діти з багатодітних сімей). Ця школа Фонду «Реал Мадрид» працюватиме на базі трьох загальноосвітніх шкіл Ірпеня  — № 2, № 3 та № 17, школа у Хмельницькій області — на базі Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та в загальноосвітніх школах сіл Скаржинці та Ружичанка. Їхня спортивна інфраструктура була відновлена за кошти фінансового партнера проекту — компанії «Епіцентр К». На сьогодні це єдина в Україні мережа соціально-спортивних шкіл Фонду «Реал Мадрид». 

Фото прес-служби УАФ

Окрім тренувань із футболу та баскетболу, учні школи Фонду «Реал Мадрид» мають можливість поглиблювати шкільне навчання, вивчати іноземні мови, відвідувати музеї, театри, кінотеатри, лекції та екскурсії. Навчання у школі є безкоштовним. Її вихованці забезпечені харчуванням, спортивним інвентарем та формою.

Фото прес-служби УАФ

У соціально-спортивній школі працює висококваліфікована команда координаторів, соціальних працівників, тренерів, учителів, вихователів, психологів та волонтерів. Зокрема, усі тренери пройшли курс навчання у тренерів-методистів клубу «Реал» (Мадрид). Учні школи матимуть можливість відвідувати футбольні матчі та тренувальну базу мадридського «Реалу», проводити поєдинки з однолітками — вихованцями клубу «Реал» (Мадрид).  

Фото прес-служби УАФ

«Ми уклали стратегічний альянс із Фондом «Реал Мадрид», у межах якого діти-учасники проекту отримають додаткові можливості з навчання та стажування у професіоналів «Реалу». Співпраця з фондом обумовлює відкриття шкіл у шести локаціях у Київській та Хмельницькій областях та — за рік — відкриття школи в Києві. Найближчим часом ми сконцентруємо зусилля на залученні до проекту якомога більшої кількості дітей», — говорить віце-президент УАФ Олександр Герега.  

Фото прес-служби УАФ

Директор з інституціональних зв’язків Фонду «Реал Мадрид» Еміліо Бутрагеньйо, відкриваючи школу в Ірпені, високо оцінив співпрацю з українською стороною. «Фонд «Реал Мадрид», громадська організація «Епіцентр — дітям» та компанія «Епіцентр К» формують команду, кожен із гравців якої має єдину мету — покращити сьогодення та майбутнє українських дітей. Це та перемога, якої ми прагнемо в Україні», — підкреслив він.

Фото прес-служби УАФ

У дітей була можливість пограти й поспілкуватися з колишніми гравцями клубу «Реал» (Мадрид) Едвіном Конго, Клодом Макелеле та Хосе Еміліо Амавіскою, ветеранами українського футболу Богданом Шершуном, Владиславом Ващуком, Олегом Протасовим, Анатолієм Дем’яненком, В’ячеславом Шевчуком, Ігорем Бєлановим та Олександром Шовковським, а також шестиразовим чемпіоном Іспанії Еміліо Бутрагеньйо. Також на церемонії відкриття була присутня Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Сільвія Йозефіна Кортес Мартін. 

Фото прес-служби УАФ

«Символічно, що дружба між «Реалом» (Мадрид) та титульним спонсором національної збірної України розпочалася після фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, який проходив минулого року в Києві, коли виграв «Реал». Це чудова футбольна синергія України та Іспанії. Об"єднавшись, ми можемо допомагати нашим дітям займатися футболом та спортом в цілому», — відзначив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді