Володимир Єзерський: «Збір вийшов дуже корисним у плані селекції»

13:50 | 17 октября 2019
Головний тренер юнацької збірної України U-18 Володимир Єзерський радий, що його тренерському штабу вдалося подивитися у справі багатьох нових гравців.

Головний тренер юнацької збірної України U-18 Володимир Єзерський радий, що його тренерському штабу вдалося подивитися у справі багатьох нових гравців.

Підсумки збору юнацької збірної України (футболісти не старші 2002 року народження), яка у двох товариських матчах перемогла Вірменію (5:1 і 1:0), підбив керманич команди Володимир Єзерський.

— Володимире Івановичу, чи все заплановане вам і вашим підопічним вдалося виконати?

— Перш за все, хотів би подякувати керівництву УАФ, яке надало хороші умови для роботи. Суперником хотілося б бачити більш сильний колектив, але так склалися обставини. Через різні причини ми не змогли зібрати всіх найсильніших на сьогодні футболістів 2002 року народження. Утім, тут був і позитивний момент, оскільки ми запросили вісьмох гравців, які ще не були в цій збірній. Ми ще раз переконалися, що незамінних не буває. Радий, що вдалося подивитися на хлопців, на яких раніше не звернув би уваги.

— Після переконливої перемоги (5:1) другий матч проти вірменів видався набагато напруженішим. Суперника вдалося дотиснути тільки ближче до кінця гри...

— Поразка в домашньому поєдинку з таким великим рахунком змусила господарів бути в другому спарингу більш мотивованими. Тим більше, що на матчі, який проходив на базі збірних Вірменії, були присутні гравці національної та молодіжної команд. А наші футболісти, навпаки, були не такими активними, як у першому поєдинку. Але я вдячний команді за проявлений характер. Зустріч ми догравали в меншості (спочатку вилучили Абдуллаєва, а потім травму отримав Гулько), проте досягли позитивного результату.

— Наступний збір цієї команди відбудеться вже у 2020 році?

— Так. У попередніх планах у березні зіграти на турнірі в Туреччині. Але дуже хотілося б навесні у своєму найсильнішому складі виступити на Кубку Словаччини. Непогано було б перевірити команду на цьому турнірі, участь в якому підтвердили такі збірні, як Англія, Іспанія, Хорватія, Чехія...

А взагалі потрібно сідати за стіл переговорів із клубами, необхідно щось кардинально міняти в питанні з викликом футболістів до збірної України. Хочеться досягти порозуміння. Адже саме в таких матчах, як за національну команду, гравці отримують такий безцінний міжнародний досвід, що допомагає їм швидше зростати й у клубах.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді