Олександр Петраков: «Для себе я вже визначив склад, який буде готуватися до офіційних матчів»

09:20 | 17 октября 2019
Головний тренер юнацької збірної України U-17 Олександр Петраков підбив підсумки роботи, проведеної на зборі.

Головний тренер юнацької збірної України U-17 Олександр Петраков підбив підсумки роботи, проведеної на зборі.

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2003 року народження), що готується до кваліфікаційних матчів чемпіонату Європи, завершила тренувальний збір, під час якого провела два товариські матчі з командою Вірменії (5:0, 2:0). Підсумки цього збору підбив головний тренер синьо-жовтих Олександр Петраков.

— Якщо чесно, то я трохи розчарований рівнем суперника у спарингах, — сказав Олександр Васильович. — Я очікував від вірменської збірної набагато більшого.

— Проте, можливо, є й позитивні моменти?

— Звичайно. У цьому віці в нас поки що немає яскравих футболістів, але найважливіше, що вони хочуть себе проявити, стараються. Одним словом — роботяги. За це я віддаю їм належне. Вони уважно слухають, і хоч у них не завжди все виходить, але вони наполегливо працюють над своїм удосконаленням.

— Перший поєдинок зі збірною Вірменії видався багатим на голи. Чому в другому матчі не вийшло чогось подібного?

— Тому що в першій зустрічі суперник грав більш відкрито, і нам вдалося використати вільні зони в його захисних побудовах. А у другій грі вірмени всією командою окопалися біля свого штрафного. Зламати таку оборону було непросто. У таких ситуаціях потрібний індивідуальний клас виконавців, чим ми поки що похвалитися не можемо. Проте на початку другого тайму команда домоглася комфортної переваги і спокійно довела справу до перемоги.

— Своїми нестандартними діями запам"ятався півзахисник німецького «Шальке» Богдан Шубін.

— Нічого хлопець, потихеньку приживається в колективі. Шкода, що Богдан не забив пенальті, але добре, що це сталося не в офіційному турнірі.

— В обох матчах ви виставляли однакову «основу». Чи говорить це про те, що це стартовий склад, наближений до того, що буде в першому поєдинку кваліфікації, враховуючи відсутність динамівців?

— Ні в якому разі. Я дуже сподіваюся й докладу всіх зусиль, щоб футболісти київського «Динамо» посилили нашу збірну, і до Португалії ми поїхали з найсильнішими гравцями цього віку. Принаймні для себе я вже визначив склад, який буде готуватися до офіційних матчів.

Нагадаємо, що команда Олександра Петракова готується до кваліфікаційного раунду Євро-2020 (U-17), який проходитиме в Португалії в листопаді поточного року. Там збірна України зіграє з Грузією (13-го числа), Албанією (16-го) й Португалією (19-го).

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді