Андрій Пятов: «У збірній усе змінилося, тому й є результат. Ми зараз отримуємо задоволення від футболу...»

11:50 | 16 октября 2019
Воротар і капітан збірної України Андрій Пятов вважає, що команда зараз отримує задоволення від футболу, який демонструє.

Воротар і капітан збірної України Андрій Пятов вважає, що команда зараз отримує задоволення від футболу, який демонструє.

Своїми враженнями від перемоги над збірною Португалії (2:1) у відбірному турнірі Євро-2020 із журналістами поділився Андрій Пятов.

— Андрію, у чому запорука успіху цієї збірної?

— В єдності. У збірній усе змінилося, тому й є результат. Ми зараз отримуємо задоволення від футболу. Спочатку, може, не всі вірили, що збірній України вдасться виконати завдання, але своєю грою і, відповідно, результатом ми заздалегідь закрили питання про переможця групи.

— Була така думка, що наша збірна не зможе ввійти до числа топових, поки не обіграє одну із саме таких команд…

— Ми прагнемо до того, аби бути ще сильнішими. Зараз збірна завчасно добилася права взяти участь у фінальній частині чемпіонату Європи. Думаю, хоча б навіть від цього рейтинг нашої збірної покращиться. 

— Швидкий гол у ворота португальців допоміг?

— Безумовно. Такі м"ячі завжди додають упевненості, тим більше — у суперництві з такою авторитетною збірною, як Португалія. Тим самим ми змусили суперника більше відкриватися, у нього в обороні з"явилися вільні зони, чим нам і вдалося скористатися, коли Андрій Ярмоленко забив другий м"яч.

— Які емоції переважають, коли виграєш у чинного чемпіона Європи?

— Це чудово, але я завжди спокійно сприймаю подібні ситуації. Попереду ще чимало матчів, в яких напруження буде не меншим.

— Арбітр правильно призначив пенальті в наші ворота?

— Я перед грою жартома сказав Степаненку, щоб не виходив на поле, а то одного разу цей суддя вже видаляв Тараса — у минулому розіграші Ліги Європи в матчі проти німецького «Айнтрахта». На мій погляд, за таке не призначають 11-метровий і не дають жовту картку. Не кажучи вже про перший «гірчичник»...

— Чи міг ти взяти пенальті від Кріштіану Роналду?

— Поки що не виходить (сміється). Якщо не помиляюся, він мені забив уже третій такий гол.

— Лідера португальської збірної нейтралізувати вдалося?

— Якщо не брати до уваги гол з 11-метрового, то, вважаю, наші хлопці не дали Кріштіану Роналду багато зробити. Адже ми теж вивчаємо супротивника (усміхається). У нас непогано виходило закривати зони, часом навіть у меншості збірній України вдавалося контролювати м"яч. Могли навіть і третій гол забити.

— Після пропущеного м"яча напруга зросла?

— Не без цього. Потрібно було перебудуватися, тому деяка плутанина була присутня. Але це вже неважливо, оскільки три очки й путівка до фінальної частини Євро — у нашій кишені.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді