Максим Чех: «Тепер на збірну Фінляндії буде особливий настрій»

20:35 | 13 сентября 2019
Півзахисник молодіжної збірної України Максим Чех вважає, що синьо-жовті не заслуговували на поразку в першому поєдинку відбору на Євро.

Півзахисник молодіжної збірної України Максим Чех вважає, що синьо-жовті не заслуговували на поразку в першому поєдинку відбору на Євро.

На старті відбірного турніру Євро-2021 (U-21) збірна України у двох домашніх матчах набрала три очки, програвши фінам (0:2) і вигравши в мальтійців (4:0). У переможному матчі повний час відіграв півзахисник синьо-жовтих Максим Чех, який відповів на кілька запитань офіційного сайту УАФ.

— Максиме, відбір молодіжна збірна України розпочала не так, як хотілося. Чому, на твій погляд?

— Думаю, з нашого боку все-таки була недооцінка суперника, і це, напевно, головна причина поразки. Але навіть при цьому, вважаю, хлопці видали гарну гру, якщо виходити з кількості створених гольових моментів біля воріт супротивника. Ми не заслуговували на поразку.

— Тепер на виїзний матч із Фінляндією у збірної України буде особливий настрій?

— Безумовно. Але це не означає, що ми будемо чекати тільки цього поєдинку. Турнірна боротьба тільки почалася, тому до кожного наступного матчу потрібно підходити, як до вирішального.

— Збірна Мальти не той суперник, через якого довелося б багато нервувати?

— Добре, що ми забили швидкий м"яч. Якоюсь мірою мальтійці почали відходити від своїх воріт, чим до перерви ми повною мірою скористалися, тричі вразивши ціль. Хоча у другому таймі було нелегко.

— Другу 45-хвилинку синьо-жовті провели не так впевнено...

— Мабуть, рахунок дозволяв, тому десь, напевно, розслабилися, хоча ми розуміємо, що так грати не можна. Більш майстерний опонент швидко за це покарає.

— На старті турніру вже практично всі збірні в нашій групі втрачали очки. Чи говорить це про те, що переможець визначиться на фінішній стрічці?

— Цілком можливо. У кожної з команд стоять свої завдання, і за їхнє вирішення всі б"ються в кожному матчі. Але для нас головне — дивитися на свою гру і завдяки цьому досягати перемог.

— З огляду на кількість гольових моментів, створених нашою збірною у двох перших матчах відбору, у майбутнє ти дивишся з оптимізмом?

— Звичайно. З такою тактикою, яку хоче бачити наш головний тренер, футболістам завжди подобається грати.

— «Молодіжка» хоче бути схожою на головну команду країни?

— Так, діяти швидко, в один-два дотики, контролювати м"яч. Ми стежимо за грою першої збірної. Вірю, що й у нас так буде виходити.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді