Олександр Петраков: «Наше головне завдання — підготовка до кваліфікації Євро-2020»

15:50 | 22 августа 2019
Головний тренер юнацької збірної України (U-17) Олександр Петраков вважає групу, до якої потрапили на Меморіалі Віктора Баннікова синьо-жовті, дуже сильною.

Головний тренер юнацької збірної України (U-17) Олександр Петраков вважає групу, до якої потрапили на Меморіалі Віктора Баннікова синьо-жовті, дуже сильною.

Перед початком збору юнацької збірної України (футболісти не старші 2003 року народження), яка візьме участь у Меморіалі Віктора Баннікова, головний тренер цієї команди Олександр Петраков відповів на запитання офіційного сайту УАФ.

Олександре Васильовичу, зараз у вашої команди буде один із небагатьох зборів, коли з"явиться час для тренувань. Це додає оптимізму, настрою?

— Певною мірою — так. Але в мене поки інші проблеми. Кілька захисників захворіли або отримали травми, тому довелося робити вимушені заміни.

— Але і крім цього у вас є зміни в складі у порівнянні з минулим скликанням цієї команди. Селекція триває?

— Безумовно. У цього віку є проблеми з центральним нападником. Немає такого, як Супряга 2000 року народження, Сікан — 2001-го, Ванат — 2002-го. Непогано в команді Володимира Єзерського виглядає Шуранов. Залишається тільки сподіватися, що хлопці ще зовсім юні, тому, може, хтось і з"явиться, як гриб після дощу (посміхається). Я подивився в справі Ляпіна з лісабонського «Спортингу», але його технічне оснащення залишає бажати кращого. Зараз він перейшов в якийсь невеликий німецький клуб, тому стежити за ним складно.

— Як ви оціните рівень суперників у своїй групі на Меморіалі Віктора Баннікова?

— Навесні я бачив гру Грузії й Азербайджану. У грузин взагалі команда чудова, але й азербайджанці мені сподобалися. Останніми роками там рівень футболу помітно виріс. Ну а Ізраїль і зовсім робить цю групу дуже сильною.

— Після травневої поразки від ізраїльтян ви дуже хотіли зустрітися з ними на домашньому турнірі…

— Так, шкода тільки, що, повторюся, у нас вибули гравці, на яких ми спочатку розраховували. «Шахтар» із шести футболістів відпустив тільки трьох, оскільки Очеретько виступає за команду U-21, а Козак і Шостак — за U-19. Якраз в дати матчів збірної в них відбудуться поєдинки за клуб.

Спасибі «Динамо» й президенту клубу Ігорю Суркісу за те, що відпустили своїх хлопців на Меморіал Віктора Баннікова.

— Чому збірна України свої матчі групової стадії проведе саме в Бучі?

— Це було моє побажання, оскільки проживати ми будемо в Пущі-Водиці, а звідти до місця змагань всього 15 хвилин їзди. Так нам не доведеться через усе місто діставатися до НТК імені Баннікова.

— Турнір хоч і товариський, тим не менш, перед підопічними ви будете ставити мету — перемогти в змаганнях?

— У 2011 році я виграв цей турнір зі збірною 1995 року народження, у 2015-му змагання не проводилися, тому, звичайно, ми не проти знову стати кращими у себе вдома. Хоча найголовніше наше завдання — це підготовка до кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи, який буде дуже складним для збірної України.

Додамо, що у кваліфікаційному раунді Євро-2020 (U-17), який у листопаді 2019 року проходитиме в Португалії, збірна України зіграє з Грузією (13-го числа), Албанією (16-го) й Португалією (19-го).

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді