Ліга Європи: «Зоря» проходить уже другого суперника у кваліфікації та пробивається до плей-офф раунду

07:50 | 16 августа 2019
У матчі-відповіді третього відбірного етапу Ліги Європи луганська «Зоря» здобула мінімальну перемогу над болгарським ЦСКА та пробилася до плей-офф раунду.

У матчі-відповіді третього відбірного етапу Ліги Європи луганська «Зоря» здобула мінімальну перемогу над болгарським ЦСКА та пробилася до плей-офф раунду.

Луганці підійшли до поєдинку в гарному настрої після перемоги в чемпіонаті над «Колосом». У цьому матчі Віктор Скрипник дав перепочити цілому ряду виконавців, тому в порівнянні з виїзною грою проти ЦСКА, яка завершилася внічию — 1:1, вніс лише одну зміну. Місце Луньова в нападі зайняв орендований у «Динамо» Русин, який залишив гарне враження в поєдинку з ковалівською командою.

На початку матчу з болгарами на «Зорю» чекала неприємність — німецький легіонер Абу Ханна отримав пошкодження та залишив поле на ношах, тож Скрипнику довелося використати першу заміну. Гра проходила в не надто високому темпі, перші удари по воротах завдали луганці Юрченко та Кочергін. А на 22-й хвилині гості залишилися в меншості — за цей відрізок часу Туріцов устиг заробити дві жовті картки.

До завершення першого тайму Шевченку довелося рятувати команду після удару Евандро, також у болгар виникло ще кілька напівмоментів. У складі «Зорі» пострілом у площину воріт відзначився Михайліченко.

У другій половині зустрічі чорно-білі грали по результату, тому не надто поспішали атакувати. Небезпека почала з’являтися ближче до фінального свистка: у «Зорі» двічі непогано пробив Лєднєв, тоді як Малінов і Мітков змусили попрацювати Шевченка.

Розв’язка настала на 89-й хвилині, коли Хомченовський організував Русину вихід сам на сам. Перший удар Назарія на лінії відбив Альбентоса, однак другий уже ніхто заблокувати не зміг. На жаль, святкувати гол нападник побіг знявши футболку, тож отримав від арбітра друге попередження. Через вилучення Русин 22 серпня пропустить перший матч плей-офф раунду Ліги Європи, в якому «Зоря» зіграє в Барселоні з іспанським «Еспаньйолом».

Ліга Європи. 3-й кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь

«Зоря» (Україна) — ЦСКА (Болгарія) — 1:0 (0:0)

Гол: Русин (89).

«Зоря»: Шевченко (к), Тимчик, Вернидуб, Абу Ханна (Чеберко, 4), Михайліченко, Кочергін, Юрченко (Лєднєв, 46), Іванісеня, Хомченовський, Русин, Будківський (Кабаєв, 90+4).

Запасні: Василь, Каменюка, Луньов, Арвеладзе.

Тренер: Віктор Скрипник.

ЦСКА: Черняускас, Альбентоса, Томаш, Занєв (к), Туріцов, Родрігеш, Малінов (Фабріні, 82), Бікел, Жеферсон (Уотт, 87), Евандро (Мітков, 56), Сове.

Запасні: Бузатто, Кері, Антов, Галабов.

Тренер: Любомир Петрович.

Арбітр: Аморі Делерю (Франція).

Попереджені: Хомченовський (21), Юрченко (29), Будківський (45), Русин (68), Шевченко (90+2) — Туріцов (15).

Вилучені: Русин (90) — Туріцов (22).

15 серпня. Запоріжжя. «Славутич-Арена».

Перший матч — 1:1.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді