Збірна ветеранів України провела турне містами Житомирщини та Хмельниччини

16:35 | 23 июля 2019
Липень виявився як ніколи насиченим на матчі для збірної України серед ветеранів.

Липень виявився як ніколи насиченим на матчі для збірної України серед ветеранів.

Зірки вітчизняного футболу всі вихідні проводять у роз’їздах, радують уболівальників грою з місцевими колективами, спілкуються, роздають автографи та роблять селфі. На радість любителям футболу на всіх іграх збірної на стадіоні виставляється завойований минулого місяця Україною трофей молодіжного чемпіонату світу U-20.

Минулого тижня очолювана Анатолієм Дем’яненком та Володимиром Лозинським збірна відвідала Коростень, що на Житомирщині, а також Нетішин і станцію Дунаївці (Хмельницька область). Турне збірної відбувається за підтримки Української асоціації футболу, Асоціації ветеранів футболу України та ТОВ «Агробізнес».

У трьох іграх у синьо-жовтій формі виходили улюбленці публіки: Сергій Нагорняк, Юрій Максимов, Олег Собуцький, Едуард Цихмейструк, Святослав Сирота, Богдан Шершун, Віталій Самойлов, Андрій Хомин, Микола Іщенко, Володимир Єзерський, В’ячеслав Свідерський, Олександр Воловик, Володимир Бондаренко, Олександр Венглинський, Андрій Донець, Євген Луценко та Віктор Уляницький.

18 червня. Збірна Житомирщини — збірна України — 1:5

Фото avfu.org.ua

У Коростені на відкриття оновленого стадіону «Спартак» зібралося чи не все місто! Чудової якості натуральне поле, сучасні бігові доріжки, відремонтовані трибуни та роздягальні. Тисячі вболівальників мали нагоду насолодитися грою місцевих майстрів футболу та збірної України. А передував їй дитячий футбольний турнір, виступ співаків та танцюристів, нагородження відзнаками місцевих діячів спорту. «Для всієї Житомирщини це знакова подія, відтепер область має ще одну сучасну споруду, дитячі та аматорські команди проводитимуть на високому рівні матчі та турніри. Ось так, спільними зусиллями й розбудовується спортивна інфраструктура», — відзначив голова обласної федерації футболу Руслан Павлюк.

Емоції та натхнення вболівальників передалися й зіркам нашого футболу. Грали цікаво та різноманітно, забивши п’ять м’ячів. Їхніми авторами стали Едуард Цихмейструк (двічі), Олег Собуцький, Віталій Самойлов та Микола Іщенко. До речі, у другому таймі за господарів вийшов відомий нападник Сергій Коновалов. Саме йому вдалося заробити пенальті, який і був реалізований.

19 червня. Збірна Нетішина — збірна України — 1:4

Фото avfu.org.ua

Місто атомників цей день провело під знаком футболу! Зранку стартував дитячий турнір «Кубок друзів», в якому змагалися команди з різних районів Хмельниччини, згодом всі бажаючі могли сфотографуватися з трофеєм молодіжного чемпіонату світу U-20 та тренером збірної України Олександром Петраковим. Родзинкою свята став матч найкращих футболістів міста та збірної України.

Уже з перших хвилин імениті гості показали, хто на полі господар. Засновник та ідейний натхненник збірної ветеранів Олег Собуцький, граючи на вістрі нападу, вдало замикав передачі від майстровитих партнерів, у підсумку зробивши покер! Нетішинців вистачило на гол престижу. Зробивши запрошення провести гру-відповідь, господарі пообіцяли підготуватися до неї більш відповідально.

Фото avfu.org.ua

Після гри настала черга приємних подарунків. Олександр та Галина Гереги, Олег Собуцький, Вадим Костюченко та Олександр Петраков вручали дитячим командам кубки, медалі та м’ячі, відзначивши за участь у «Кубку дружби».

«Українська асоціація футболу робить усе можливе, аби свята футболу завітали в усі куточки України, — наголосив перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко. — У червні наша чудова юнацька збірна перемогла на чемпіонаті світу, і її звитягу — чудовий кубок — тепер можуть побачити вболівальники по всій країні. Це символічно, коли проводиться дитячий турнір, а після нього на поле виходять улюбленці вболівальників, гравці та тренери збірної ветеранів України. Це є зв’язок поколінь, можливість юним футболістам побачити у справі майстрів, поспілкуватися з ними».

20 червня. Збірна Дунаївців — збірна України — 2:7

Фото avfu.org.ua

Зазвичай збірна ветеранів проводить ігри у великих містах, збираючи глядачів з усієї області. Але якщо є можливість порадувати фанів у глибинці, теж відповідає згодою. Невеличка станція Дунаївці ще ніколи не бачила такого сузір’я футбольних особистостей! «Це свято футболу для всіх уболівальників, разом ми розвиваємо футбол в Україні та на Хмельниччині, — звернувся до земляків віце-президент УАФ Олександр Герега. — У Дунаївцях зараз триває реконструкція футбольного поля, там буде сучасна арена, на якій команда виступатиме в аматорській лізі, а потім піде вище. Обласний турнір серед дітей «Кубок дружби» хочемо зробити традиційним. Своїми справами ми розвиваємо дитячий та масовий футбол, відновлюємо інфраструктуру».

Не було меж радощам дунаєвецьких уболівальників, коли вже на перших хвилинах зустрічі їхні улюбленці відкрили рахунок. Із чверть години інтрига трималася, аж поки зірки не взялися за справу всерйоз. Цей вечір став справжнім бенефісом Олега Собуцького, п’ять забитих м’ячів від якого були на будь-який смак. Як помітили статистики після гри, за три з половиною роки виступів за збірну ветеранів Собуцький відзначився вже 90 влучними ударами, що є беззаперечно найкращим показником у команді! Ще по одному голу провели Андрій Хомин та Юрій Максимов. Фінальний свисток іменитого рефері Ігоря Хібліна, визнаного у 2000 році найкращим в Україні, зафіксував перемогу легенд — 7:2.

«Мої голи — заслуга всієї команди, нашої дружньої родини збірної ветеранів України, — розповів після завершення матчу віце-президент УАФ, президент АВФУ Олег Собуцький. — Насамперед хочу подякувати нашим гравцям та тренерам за любов до футболу. Не дивлячись на всі справи, вони збираються та кожного тижня вирушають у різні куточки України чи світу. Граємо заради військових, популяризуємо футбол та несемо людям у наш нелегкий час радість від зустрічей із найкращими гравцями країни.

Дуже приємно, що матчі збірної стають святами, навколо яких місто живе цілий день. Дуже багато дітей, люди приходять сім’ями та гарно проводять час. На іграх були присутні Олександр та Галина Гереги, які дуже багато вкладають у наш футбол, зокрема, у Хмельницькій області. На власні очі бачили оновлені поля, відремонтовані стадіони, одягнені в чудову форму дитячі та дорослі команди. Це є прикладом, як потрібно розвивати футбол. Опісля Хмельниччини збірна ветеранів вже має багато запрошень. 27 липня у Вінниці зіграємо зі збірною спецназівців України та країн НАТО, 2 серпня в Житомирі зустрінемося з нашими мужніми десантниками. А на День Незалежності плануємо візит на схід України, де на нас уже чекають військові та місцеві мешканці. Будуть і більш далекі виїзди, у Литві підтримаємо збірну України у відборі Євро-2020, а самі проведемо матч із місцевими ветеранами. Згодом будуть виїзди до Канади та Англії. Таким насиченим на матчі та цікаві зустрічі є звітний рік для збірної ветеранів».

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді