Міжсезоння в УПЛ: чемпіон Європи — у «Дніпрі-1», півзахисник «Лаціо» — у «Карпатах»

22:20 | 16 июля 2019
Команди УПЛ переважно завершили другий етап підготовки та вийшли на фінішну пряму літнього міжсезоння.

Команди УПЛ переважно завершили другий етап підготовки та вийшли на фінішну пряму літнього міжсезоння. До вашої уваги — огляд головних подій у стані клубів елітного дивізіону.

«ШАХТАР»

«Шахтар» після зборів у Австрії, де підопічні Луїша Каштру зіграли велику кількість спарингів, повернувся до Києва. Новий керманич гірників надав футболістам два дні відпочинку, після чого 15 липня команда повернулася до тренувань на базі «Святошин».

Підготовку до поєдинку за Суперкубок в Одесі проти «Динамо» «Шахтар» продовжить в Україні, зігравши при цьому ще кілька контрольних матчів із місцевими командами.

«ДИНАМО»

Після двох тижнів напруженої роботи в Австрії додому повернулися й біло-сині. Із 30 червня по 13 липня підопічні Олександра Хацкевича провели п"ять контрольних матчів і далі продовжать тренуватися на рідній землі.

До зустрічі із «Шахтарем» у Суперкубку кияни мають зіграти ще два спаринги. Обидва, проти «Оболоні-Бровар» та «Колоса», відбудуться 21 липня.

«ОЛЕКСАНДРІЯ»

Команда Володимира Шарана 11 липня відбула на навчально-тренувальний збір у Болгарії, де вже зіграла перший контрольний поєдинок: українці зустрілися з ФК «Борець», який переграли з рахунком 1:0. Другий збір бронзового призера минулого чемпіонату проходить на знайомому для команди гірськолижному курорті Банско.

Наступними суперниками олександрійців будуть вірменський «Гандзасар», чемпіон Туркменістану «Алтин Асир» і кіпрський АЕЛ.

«ЗОРЯ»

Луганська команда завершила роботу в Словенії, де підопічні Віктора Скрипника перебували з 27 червня. Загалом за час зборів луганці провели сім контрольних матчів. Два з них були зіграні в Запоріжжі і п"ять — за кордоном.

Після повернення до України футболісти отримали вихідний і вже зовсім скоро розпочнуть фінальний етап підготовки до офіційних поєдинків. 25 липня на «Зорю» чекає виїзна гра в Лізі Європи. Перед цим 18-го числа команда Скрипника в товариському поєдинку зустрінеться з «Маріуполем» (матч відбудеться в Запоріжжі).

«ВОРСКЛА»

Ворскляни повернулися з Туреччини й далі до нового сезону готуватимуться вдома. Біло-зелені планують провести два спаринги. Суперники вже визначилися. 17 липня на стадіоні «Лтава» у полтавців відбудеться зустріч із фіналістом минулого Кубку України, «Інгульцем» із Петрового, а потім на головній арені, стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського, вони зіграють із дебютантом Прем"єр-ліги, «Дніпром-1» (матч заплановано на 21 липня).

«МАРІУПОЛЬ»

14 днів провели в Туреччині гравці «Маріуполя». За цей період підопічні Олександра Бабича зіграли п"ять спарингів (три перемоги, одна нічия, одна поразка). Після повернення в Україну 14 липня команда зібралася на своїй навчально-тренувальній базі. Готуватися до старту нового сезону азовці будуть удома. У рамках цієї підготовки «Маріуполь» проведе спаринг із «Зорею». Гра відбудеться 18 липня в Запоріжжі на стадіоні «Торпедо».

«ДЕСНА»

9 липня «Десна» вирушила на другий навчально-тренувальний збір, який проходить у Тирасполі, на базі футбольного клубу «Шериф». Тренерський штаб чернігівської команди запланував п"ять матчів. Два з них уже відбулися. У першій грі підопічні Олександра Рябоконя розтрощили молдавську «Унгені» (16:0). На другий спаринг чернігівці виїхали до Одеси, де зіграли проти «Чорноморця» (0:0).

«ОЛІМПІК»

Після спарингу з «Вовчанськом» (1:1), який відбувся в Харкові, де донеччани проводять збір, футболісти «Олімпіку» отримали відпочинок, а вже 16 липня на команду чекає наступний контрольний матч — проти «Авангарду» з Краматорська.

«КАРПАТИ»

Зелено-білі проводять літні збори на батьківщині. Минулого тижня «Карпати» зіграли два спаринги — проти «Калуша» (1:0) та «Волині» (0:0). Що стосується кадрових питань, то команда поповнилася півзахисником римського «Лаціо» Абукаром Мохамедом — гравцем молодіжної збірної Фінляндії сомалійського походження (тривалість орендної угоди з правом викупу — один рік). У той же час Львів залишив грузинський захисник Ніко Сандохадзе.

«ЛЬВІВ»

Команда Богдана Блавацького готується до сезону вдома й нещодавно зіграла проти «Прикарпаття». Представник елітного дивізіону несподівано поступився (0:2). Свій наступний спаринг на другому тренувальному зборі «Львів» проведе 19 липня в Луцьку. На стадіоні «Авангард» львів"яни зіграють із місцевою «Волинню».

«ДНІПРО-1»

Команда Дмитра Михайленка зіграла цими днями контрольний матч проти «Авангарду» (1:1), а також продовжила підсилювати склад. До «Дніпра-1» прибув колишній гравець «Дніпра», «Партизана» та «Арсеналу-Київ» Юрій Вакулко. Також до дніпрян приєднався 29-річний півзахісник Дмитро Коркішко. У 2009 році вихованець київського «Динамо» став чемпіоном Європи серед 19-річних, а останні два роки футболіст провів у клубах Туреччини.

«КОЛОС»

Дебютант УПЛ готується до сезону в рідних стінах. Ковалівці в Бучі зустрілися з «Миколаєвом» і виграли з рахунком 6:0. Перед цим команда Руслана Костишина зіграла з «Оболонню-Бровар» і перемогла — 1:0 (матч відбувся в Києві на «Оболонь-Арені», яка, швидше за все, буде для «Колоса» домашньою в новому чемпіонаті).

Перед початком першості 21 липня «Колос» зіграє ще один контрольний матч — проти «Динамо».

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді