Сергій Сапронов: «Сподобалося, що дівчата продемонстрували тактичну гнучкість»

15:50 | 22 мая 2019
Дівоча збірна України WU-16 у середині травня взяла участь у Турнірі розвитку УЄФА, де її суперницями були футболістки Фінляндії, Швейцарії та Литви.

Дівоча збірна України WU-16 у середині травня взяла участь у Турнірі розвитку УЄФА, де її суперницями були футболістки Фінляндії, Швейцарії та Литви.

Виступ нашої команди на змаганнях у Фінляндії для офіційного сайту ФФУ прокоментував її головний тренер Сергій Сапронов:

— На щастя, у підготовчий період та під час турніру обійшлося без травм, і в мене була нагода переконатися, хто чого вартий серед 22-х футболісток, викликаних до збірної. Змагання допомогли визначитися з кістяком команди, ідеться про 12—13 дівчат, на яких ми й робитимемо ставку. 

— Ви, мабуть, розчаровані тим, що у Фінляндії ваші підопічні фінішували останніми?

— Якщо брати до уваги підсумковий результат, то, звичайно, так. Але, з іншого боку, мені сподобалося, що дівчата продемонстрували тактичну гнучкість, намагалися дотримуватися установок. Переконаний, мої підопічні заслуговували на кращу долю, адже в матчах з фінками й литовками пропустили в компенсований час, хоча за кількістю створених гольових моментів явно переважали.

— Які позиції викликали занепокоєння?

— Уже під час підготовчого періоду стало зрозуміло, що не все гаразд із крайніми захисниками. Довелося змістити на фланги півзахисників Вікторію Мироненко та Віолетту Тян. Вони зіграли непогано, але за їхньої відсутності менш ефективними були наші дії в середній зоні. Ось чому найближчим часом ми зосередимося на пошуку гравців саме в лінію оборони. Більшого ми чекали й від нападників.

— На коли запланований наступний етап підготовки ваших підопічних до жовтневого кваліфікаційного турніру європейської першості в Сербії?

— Він проходитиме в Києві з 16-го по 27 вересня. Зіграємо два спаринги з латвійськими футболістками. Оскільки селекційна робота триває, то я сподіваюся переглянути в цих матчах ще кількох кандидаток до збірної України. Остаточно ж зі складом, що братиме участь у кваліфікації європейської першості, ми визначимося вже в жовтні.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді