Олександр Петраков: «Гра зі збірною ПАР надала чимало інформації напередодні чемпіонату світу»

10:05 | 19 мая 2019
Головний тренер юнацької збірної України (U-20) Олександр Петраков розповів про спаринг синьо-жовтих проти ПАР (1:1), стан Миколенко та про суперників на мундіалі в Польщі.

Головний тренер юнацької збірної України (U-20) Олександр Петраков розповів про спаринг синьо-жовтих проти ПАР (1:1), стан Миколенко та про суперників на мундіалі в Польщі.

— Чи задоволені ви контрольними поєдинками, які провела збірна напередодні старту чемпіонату світу?

— Грою проти ПАР, яка, як і гра з Колосом, завершилася внічию 1:1, не зовсім задоволений. Але найголовніше, що вийшов непоганий спаринг, добре, що суперник у підсумку приїхав до нас в Україну. Ми побачили свої недоліки, треба встигнути їх виправити.

— Віталій Миколенко, на жаль, не допоможе збірній...

— Він хотів поїхати, там в Польщі полікуватися. Але я йому сказав, що ризикувати не варто. Йому треба відновлюватися, тому що 7 червня національна збірна гратиме із Сербією. Не дай Бог, би він «порвався» в Польщі… Тому його здоров"ям ризикувати мені не хотілося б. Віталій все ж таки гравець першої збірної. Але, зізнаюсь, нам Миколенко не вистачає.

Фото Павла Кубанова

— Як його замінив Бескоровайний на лівому фланзі?

— Він тільки почав грати за збірну. Хлопець старається. Він знає, як грати за цією схемою, тому я його взяв. Думаю, що Данило нам допоможе.

— Наскільки наша команда вже готова до чемпіонату світу?

— Всі команди чемпіонату світу в принципі рівні. Головними факторами будуть характер й везіння. Команда ПАР — бронзовий призер африканського чемпіонату. Ця збірна за стилем схожа на команду Нігерії, з якої нам грати у третьому турі. Вийшов інформативний спаринг.

— Чи є ще якісь кадрові проблеми у збірній?

— Ні. Але подивимося, що з оком у Мусолітіна. Зараз всі грають контрольні матчі, готуються, хтось отримує травми...

— Чи достатньо вивчили збірні США, Катара й Нігерії, які будуть на чемпіонаті світу в Польщі суперниками українців?

— Так, вже давно почали їх вивчати. Я переглянув багато матеріалу. Знаємо можливості своїх суперників.

— Збірна України U-20 тричі була на чемпіонаті світу, але далі 1/8 фіналу жодного разу не проходила...

— Потрібно переступити через себе. Наші футболісти вміють грати три гри, а на четверту їх вже не вистачає. У них втрачається зібраність, вони втомлюються, хочуть додому. Це безхарактерність. Три гри тягнемо, четверту — ні. Ми проходили таке в 2015 році. Добре тоді це зрозумів. На такому рівні немає виправдання за будь-яку розслабленість.

Сьогодні до нас приїхала збірна ПАР. Це не Бразилія. Але нам треба спуститися з небес і думати. У них швидкість, бійцівські якості. Нашим хлопцям поки цього не вистачає.

Фото Павла Кубанова

— Перемога над США на старті змагань може додати впевненості українцям у своїх силах?

— Це футбол. Треба грати і добиватися максимуму.

— Основа, яка вийшла на матч з ПАР, вийде і на першу гру чемпіонату світу?

— Ні, ми ще експериментуємо. Поки я не готовий відповісти на це питання. Мені не сподобалася гра деяких виконавців. Потрібна реалізація, нам цього не вистачає. Тому я ще поки думаю над складом.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді