Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» набирають оберти: до проекту долучилися ще сім громад»

14:35 | 16 мая 2019
На початку травня ще сім громад із різних регіонів України зустріли фестивалі в рамках проекту Федерації футболу України та Європейського Союзу «Відкриті уроки футболу».

На початку травня ще сім громад із різних регіонів України зустріли фестивалі в рамках проекту Федерації футболу України та Європейського Союзу «Відкриті уроки футболу».

Луганська область

6—10 травня в Лисичанську понад 200 дітей із семи шкіл міста (ЗОШ № 2, 7, 12, 26, 30, НВК «Гарант» і міського ліцею ) узяли участь у фестивалі.

На відкритті заходу були присутні міський голова Сергій Шилін, начальник обласного управління молоді та спорту Антон Волохов, начальник міського відділу молоді та спорту Ніна Нецветова, директор ФК «Лисичанськ» Федір Аниканов.

Фото прес-служби ФФУ

Футбольне поле місцевого стадіону було поділене на квадрати, в яких учасники фестивалю мали змогу позмагатися в різних конкурсах з елементами футболу, навчитися новим вправам. Окрім суто футбольних станцій, діти також поспілкувалися з працівниками поліції та психологом, які у відповідних квадратах провели з ними цікаві бесіди та ігри.

Херсонська область

Далі футбольне свято «Відкриті уроки футболу» завітало на Херсонщину. Цього разу фестиваль дійшов до міста Гола Пристань, де на місцевому стадіоні «Дніпровець» із 6-го по 10 травня у ньому взяло участь 192 дитини віком від шести до 13-ти років — діти-переселенці, діти учасників АТО, діти соціально незахищених верств населення та звичайні школярі.

Мета проекту — за допомогою футболу здружити дітей між собою. На фестивалі були присутні виконавчий директор Херсонської обласної федерації футболу Олексій Кручер, голова Голопристанської міської федерації футболу Олександр Бурковський, заступник міського голови, представники відділу освіти. На футбольному полі, розділеному на 12 секторів, учителі фізичної культури проводили для учнів різноманітні ігри, естафети, цікаві заняття з футбольним м’ячем, націлені не на досягнення спортивного результату, а на отримання радості від гри незалежно від рівня здібностей. Також на полі були майданчик психолога та майданчик поліцейського.

Фото прес-служби ФФУ

Увесь інвентар, отриманий від ФФУ (футбольні м’ячі, фішки, манішки, футболки, для тренерів — нові спортивні костюми) залишиться місцевим школам, що взяли участь у фестивалі.

Харківська область

Уже 7 травня фестиваль за участю 192-х вихованців загальноосвітніх шкіл району віком 9—12 років розпочався на базі валківської ДЮСШ.

Волонтери проекту, а це досвідчені викладачі фізичної культури, що пройшли відповідну підготовку, провели для його учасників спортивні естафети з елементами футбольної гри та «Солодкий кубок». Після закінчення заходу загальноосвітні навчальні заклади отримали м"ячі та спортивний інвентар, а всі учасники — солодкі подарунки та дипломи. Завдяки плідній співпраці обласної федерації футболу та керівництва районної адміністрації для дітей вдалося влаштувати яскраве та цікаве свято.

Фото прес-служби ФФУ

Національний координатор проекту Євгеній Столітенко, який на запрошення обласної федерації відвідав фестиваль, відзначив високий організаційний рівень заходу, підтримку місцевої влади, залучення до фестивалю дітей з усього району.

10 травня ще один фестиваль відбувся в Куп’янському районі, в смт Ківшарівка.

Одеська область

Дійшов фестиваль і до села Павлівка Арцизького району, що на Одещині. Загалом у ньому взяли участь близько двох сотень дітей різного віку (як хлопців, так і дівчат).

Футбольне поле було розділене на 12 квадратів, у кожному з яких юні футболісти під опікою досвідчених наставників виконували різноманітні веселі вправи з м’ячами, конусами, обручами, скакалками, канатами, засвоюючи елементи техніки гри у футбол. У перерві учасники спортивного дійства поласували смачним печивом і втамували спрагу.

Фото прес-служби ФФУ

Київська область

Справжнє спортивне свято розпочалося 12 травня в містечку Ставище, що на Київщині.

За чудової погоди у заході на смарагдовому газоні місцевого стадіону «Колос» узяли участь 192 учні зі шкіл Таращі, Сквири, Забір’я, Обухова, Журавлихи, Красилівки, Розкішного, Іванівки та Ставища.

На офіційне відкриття фестивалю завітали перший заступник голови Київської обласної федерації футболу Леонід Джужик, національний координатор проекту Євгеній Столітенко, голова Ставищенської районної державної адміністрації Володимир Репета, голова селищної ради Ставища Володимир Кошинський, керівник апарату Ставищенської районної ради Роман Бандура, екс-гравець молодіжної збірної України, ФК «Ворскла», «Зоря» та ЦСКА Дмитро Семчук.

Фото прес-служби ФФУ

«Перш за все хочу привітати вас усіх з участю у «Відкритих уроках футболу» і передати вам вітання від президента Федерації футболу України Андрія Павелка та головного тренера національної збірної Андрія Шевченка. Хочу подякувати вам, дорогі діти, ви робите корисну і благородну справу — своєю участю в цьому проекті ви допомагаєте діткам, які були вимушені залишити свої домівки й переїхати в інші регіони України внаслідок війни на Донбасі. Більшість із вас поки що не займається футболом, тут є багато дівчат, але не бійтеся, виходьте на футбольне поле, тому що сьогодні не буде поразок, сьогодні всі будуть переможцями. Наша мета — щоб ви всі отримали радість від гри, познайомилися між собою й пішли додому з новими друзями та прекрасним настроєм», — зазначив Євгеній Столітенко.

Фото прес-служби ФФУ

Після розминки тренери-волонтери провели ігри з елементами футболу, а поліцейські і психологи навчали правильно поводитися в різних життєвих ситуаціях та попереджати конфлікти в колективах.

По завершенню свята всі учасники отримали пам’ятні подарунки — спортивний інвентар для занять футболом та дипломи, а також солодощі.

Донецька область

Не оминули «Відкриті уроки футболу» й Донеччину. На стадіоні ім. Юрія Скіданова 180 учнів загальноосвітніх шкіл міста Слов"янськ стали учасниками масштабного футбольного уроку, спрямованого на інтеграцію дітей-переселенців до місцевих громад.

Поле, яке було розподілене на станції з різними видами футбольних вправ і вправ, що розвивають, стало епіцентром дитячого футболу у Слов"янську. Окрім футбольних квадратів, дітлахи весело провели час із представником поліції Донецької області, який розповів про особливості своєї професії та у формі гри показав важливість дотримання норм закону.

Також участь у фестивалі взяли психологи, які у своєму квадраті підготували цікаві вправи на взаємодію й допомогли дітлахам краще пізнати одне одного.

«Відкриті уроки футболу» набирають оберти. Ми раді, що ще сім громад долучилися до проекту, і все більше українських дітей пізнають радість від занять футболом»,  — зазначив перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді