Донецький «Шахтар» — володар Кубка України сезону-2018/2019!

23:05 | 15 мая 2019
Донецький «Шахтар» у Запоріжжі упевнено обіграв петрівський «Інгулець» і здобув 13-й Кубок України у власній історії.

Донецький «Шахтар» у Запоріжжі упевнено обіграв петрівський «Інгулець» і здобув 13-й Кубок України у власній історії.

Гірники дісталися до вирішальної стадії турніру 19-й раз, тоді як їх опоненти — уперше. Крім того, «Інгулець» виявився першим представником не із вищого дивізіону, який пробився у фінал Кубку України.«Шахтар» на шляху до вирішального поєдинку пройшов донецький «Олімпік» (3:2), київське «Динамо» (1:1, пен. 4:3) та «Дніпро-1» (2:0). Петрівці ж вибили ковалівський «Колос» (1:0), горностаївський «Мир» (3:0), «Маріуполь» (3:1), львівські «Карпати» (1:1, пен. 5:4) та луганську «Зорю» (2:1).

Незважаючи на значну різницю у класі виконавців, про яку говорив Сергій Лавриненко, представники першої ліги на початку зустрічі трималися гідно. «Шахтар» володів ініціативою, однак небезпечних моментів біля воріт Ситникова довго не виникало. Хіба що під час закидання гірниками м’яча у чужий штрафний майданчик, коли Антон ледь не травмував Мораеса. Утім, варто було «Інгульцю» уперше надати простір донецьким бразильцям, посипалися голи…

На 28-й хвилині Ісмаїлі зачепився за м’яч у чужому штрафному, а Тете після пасу-удару Тайсона забив свій дебютний м"яч у футболці «Шахтаря». Незабаром легіонер оформив і свій перший дубль в Україні, завершивши комбінацію за участю все тих же Тайсона та Ісмаїлі. Рахунок став 2:0.

Ситников парирував небезпечні удари Тайсона і Алана Патріка, однак самотужки впоратися зі шквальними атаками гірників він не міг. У підсумку в доданий до першого тайму час Тайсон по ходу контратаки вивів Мораеса сам на сам із воротарем, а нападник збірної України зробив рахунок розгромним. 3:0.

У другому таймі ситуація на полі практично не змінилася, і головним питанням було те, скільки м"ячів іще заб’ють представники Прем’єр-ліги. На 54-й хвилині Ситников врятував після удару Мораеса із близької відстані. Однак наступний небезпечний момент біля воріт «Інгульця» привів до четвертого голу — після контратаки Тете віддав на Соломона, а «джокер» Паулу Фонсеки влучно пробив у дальній кут. Для ізраїльського новачка це також перший гол у складі «Шахтаря».

Далі в оранжево-чорних було ще кілька шансів збільшити перевагу. Ситников упорався з пострілом Алана Патріка, Ісмаїлі забив, але не уникнув при цьому мінімального офсайду, а Веллінгтон Нем із гострого кута поцілив у штангу. «Інгулець» знайшов у собі сили на відповідь у вигляді удару Щедрого у площину воріт Шевченка та небезпечного пострілу Іллі Коваленка зі стандарту.

У підсумку «Шахтар» оновив свій рекорд за перемогами в Кубку України, здобувши 13-й за ліком трофей та четвертий поспіль. А в неділю у гірників у матчі Прем’єр-ліги проти «Зорі» буде можливість оформити «золотий дубль», здобувши золоті медалі чемпіонату.

Зазначимо, що у складі донеччан на поле виходили футболісти, що були включені до списку Андрія Шевченка на березневий збір національної команди: Болбат, Кривцов, Матвієнко, Коваленко (жовта картка, замінений на 61-й хвилині).

Кубок України. Фінал

«Шахтар» (Донецьк) — «Інгулець» (Петрове) — 4:0 (3:0)

Голи: Тете (28, 39), Мораес (45+1), Соломон (64).

«Шахтар»: Шевченко, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Алан Патрік, Маркос Антоніо, Тайсон (к), Тете (Веллінгтон Нем, 72), В.Коваленко (Соломон, 61), Мораес (Кайоде, 62). Запасні: Пятов, Хочолава, Степаненко, Дентіньо. Тренер: Паулу Фонсека.

«Інгулець»: Ситников, Запорожець, Клименко (Кучеренко, 67), Мішуренко (Січінава, 35), І.Коваленко, Павлов, Балан, Щедрий (Козак, 83), Ковальов, Лупашко (к), Синьогуб. Запасні: Шухман, Сула, Передистий, Акименко. Тренер: Сергій Лавриненко.

15 травня. Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». Арбітр — Арановський Є. А. (Київ), асистенти арбітра — Приступа С. А. (Київ), Петраков Є. О. (Київ), четвертий арбітр — Козиряцький М. С. (Запоріжжя), резервний асистент арбітра — Висоцький В. О. (Запоріжжя), спостерігач арбітражу — Шандор А. А. (Львів). Попередження: Коваленко (48), Веллінгтон Нем (90) — Лупашко (45+2), Клименко (58).

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді