Олег Кузнецов: «Усіх найкращих футболістів зможемо зібрати лише у вересні»

13:05 | 29 апреля 2019
Головний тренер юнацької збірної України (U-18) Олег Кузнецов розповів про найближчі плани команди.

Головний тренер юнацької збірної України (U-18) Олег Кузнецов розповів про найближчі плани команди.

Сьогодні юнацька збірна України (футболісти не старші 2001 року народження) розпочала збір, під час якого команда проведе два спаринги з турецькими однолітками. А напередодні цієї роботи наставник синьо-жовтих Олег Кузнецов відповів на запитання офіційного сайту ФФУ.

— Олеже Володимировичу, на майбутньому етапі підготовки у вашої збірної заплановано два товариські матчі з командою Туреччини. Ви добре знаєте цього суперника?

— Певною мірою, так, оскільки командами цього віку ми вже зустрічалися кілька разів. Але це було ще на початку нашого шляху. За наступні півтора року інформації щодо збірної Туреччини у нас немає. Думаю, не було й сенсу її шукати, оскільки склади завжди змінюються. Тому зараз познайомимося з турками знову. Але з досвіду минулих зустрічей можу сказати, що це серйозний супротивник. Про це також свідчить те, що у нас негативний баланс очних матчів проти збірної Туреччини.

— У списку відсутні гравці київського «Динамо». У чому причина?

— Футболістів не відпустили, оскільки це не дата УЄФА. Така ж ситуація буде і в кінці травня, коли наша збірна вирушить на міжнародний турнір «Кубок Словаччини». Шкода, адже саме в таких представницьких змаганнях можна побачити всі кращі якості виконавців.

— Коли зможете зібрати всіх найсильніших?

— Гадаю, у вересні й жовтні, на двох заключних зборах команди перед стартом у кваліфікації Євро-2020. Ці терміни збігаються з офіційними датами УЄФА.

— Чи вистачить часу, щоб якнайкраще підготуватися до відбору на Євро, що відбудеться в листопаді цього року?

— Думаю, так. Основна обойма у нас є. Правда, знову ж таки, у Словаччині на наступному зборі нам доведеться обійтися не тільки без динамівців, але й без гірників, очний матч яких, цілком можливо, за золоті медалі, збігається з періодом наших зборів...

Нагадаємо, що юнацька збірна України, яку очолює Олег Кузнецов, готується до кваліфікаційних матчів чемпіонату Європи-2020 (U-19), які пройдуть 13-го, 16-го й 19 листопада поточного року. Суперниками синьо-жовтих у боротьбі за путівки до еліт-раунду змагань будуть збірні Швеції, Словенії та Естонії.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді