Євген Варениця: «Не можу сказати, що в Баку все склалося за нашим попереднім планом»

15:05 | 22 апреля 2019
Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця підбив підсумки навчально-тренувального збору в Азербайджані.

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця підбив підсумки навчально-тренувального збору в Азербайджані.

Збірна України з пляжного футболу завершила тижневий збір у столиці Азербайджану. Під час роботи в Баку українці зіграли два контрольні поєдинки з місцевою збірною. У першому з них синьо-жовті перемогли з рахунком 4:3, у другому — зіграли внічию — 3:3.

У планах був і третій матч, однак його скасували за обопільною згодою через результат жеребкування відбору до Всесвітніх пляжних ігор у Сан-Дієго (США). В іспанському містечку Салоу в 1/8 фіналу кваліфікаційного турніру Україна зіграє саме з Азербайджаном. 

Про підсумки збору в азербайджанській столиці розповів наставник української команди Євген Варениця:

«На жаль, не можу сказати, що все склалося за нашим попереднім планом. По-перше, дещо підвела погода. У Баку було досить прохолодно, та ще й дощило. Довелося пару занять провести під дахом, у тренувальній залі. Це не найгірший варіант, однак ми вирушили до Азербайджану саме за сприятливими умовами для роботи з м"ячем. Але що вдієш, погода є погода.

По-друге, у наші плани втрутилося жеребкування відбору на Всесвітні пляжні ігри. Ще до від"їзду в Баку я говорив, що можливий варіант нашої зустрічі з азербайджанцями вже на першій стадії кваліфікації. І саме так і сталося. Довелося змінювати наші плани щодо побудови тренувального процесу. Ми вирішили все ж зіграти два з трьох запланованих контрольних поєдинків, але без відпрацювання стандартів, які в пляжному футболі вкрай важливі. Тобто ми не стали награвати кутові та аути, щоб не відкрити карти супернику.

Натомість ми дали можливість проявити себе всім виконавцям, які взяли участь у зборі. Крім того, хлопці грали на тлі досить великих навантажень, адже ми розуміли, що якогось значення результат для нас не має. Проте ми зіграли досить непогано — 4:3, 3:3, причому об"єктивно перегравали суперника по ходу цих зустрічей. Утім, товариський матч є товариський матч, не будемо робити з цього якихось стратегічних висновків».

Нагадаємо, що поєдинок 1/8 фіналу відбору на Всесвітні пляжні ігри між Україною та Азербайджаном відбудеться 9 травня в іспанському Салоу. Переможець двобою у чвертьфіналі зіграє з переможцем пари Росія — Норвегія. Право взяти участь у фінальній частині Ігор у Сан-Дієго отримають лише півфіналісти відбірного турніру. 

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді