Кубок України. Завдяки двом пізнім голам у ворота «Дніпра-1» другим фіналістом став «Шахтар»

21:05 | 17 апреля 2019
Гірники виходили на гру, уже знаючи, що для здобуття четвертого поспіль Кубка України їм доведеться здолати дві команди першої ліги, оскільки до фіналу вже пробився «Інгулець».

Гірники виходили на гру, уже знаючи, що для здобуття четвертого поспіль Кубка України їм доведеться здолати дві команди першої ліги, оскільки до фіналу вже пробився «Інгулець».

Господарі не змогли задіяти в поєдинку з чинним володарем трофею Кравченка й Назаренка, зате найкращі бомбардири команди в цьому сезоні, Куліш та Когут, вийшли на поле з перших хвилин. А от у «Шахтаря» ситуація була протилежна — Паулу Фонсека не міг розраховувати на гравців збірної України Мораеса (дискваліфікація) та Марлоса (відновлюється після операції). До того ж до Дніпра не прибув ще один підопічний Андрія Шевченка, Коваленко. Саме ця трійця і є кращими снайперами гірників у поточному сезоні.

Незважаючи на втрати, склад «Шахтаря» не дуже відрізнявся від звичного, але тренери надали шанс гравцям, які тільки адаптуються в команді, — серед перших 11-ти опинилися молоді бразильці Тете та Маркос Антоніо. Тете й отримав першу нагоду забити — уже на 2-й хвилині Тайсон виклав йому м’яч на хід, але зимнє придбання гірників не влучило у ворота. У першу п’ятихвилинку, окрім того, небезпечно атакував Ісмаїлі: цього разу загрозу ногою відвів Юрчук.

У подальшому, попри тотальну перевагу гостей у володінні м’ячем, подібні моменти не виникали довго. Гравці «Дніпра-1» здебільшого втрачали м’яч ще на власній половині поля, але донеччанам завдати акцентованого удару у площину не вдавалося. Зокрема, тричі пробивав з-за меж штрафного Маркос Антоніо, але до Юрчука м’яч жодного разу не дійшов. І лише наприкінці тайму Степаненко із 17-ти метрів поцілив у площину воріт — кіпер дніпрян кулаками парирував удар.

Самі ж господарі виглядали скутими майже весь перший тайм і тільки в останні хвилин сім зуміли великими силами кілька разів наблизитися до воріт «Шахтаря». Але все, чого вони  досягли, — це два кутові.

Після перерви ситуація на полі не змінилася, хіба що із середини другого тайму на останньому рубежі господарів атакам гірників протистояв Кліщук (Юрчук зазнав пошкодження). Провівши й другу 45-хвилинку переважно на підступах до воріт «Дніпра-1», донеччани дочекалися помилки суперника лише наприкінці зустрічі. Соломон подав, а Дентиньо, який вийшов на заміну, перестрибнув захисників та ударом головою відкрив рахунок. У компенсований час за допомогою рикошету гості забили вдруге — Соломон пробив, і м’яч опинився в сітці, змінивши напрямок польоту після дотику до Маркоса Антоніо.

У складі «Шахтаря» в матчі взяли участь гравці збірної України, які викликалися на березневий збір національної команди: Пятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Степаненко (замінений на 90+2-й хвилині).

Кубок України. 1/2 фіналу

«Дніпро-1» (Дніпро) — «Шахтар» (Донецьк) — 0:2 (0:0) 

Голи: Дентиньо (86), Маркос Антоніо (90+4).

«Дніпро-1»: Юрчук (Кліщук, 69), Романюк, Лопирьонок, Логінов (к), Польовий, Батагов (Загальський, 75), Сніжко (Чичиков, 88), Когут, Шаповал, Кузик, Куліш. Запасні: Очігава, Чеботаєв, Панасенко, Кожушко. Тренер: Дмитро Михайленко.

«Шахтар»: Пятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко (Хочолава, 90+2), Маркос Антоніо, Тайсон (к), Соломон, Тете (Веллінгтон Нем, 61), Кайоде (Дентиньо, 80). Запасні: Шевченко, Бондар, Алан Патрік, Фернандо. Тренер: Паулу Фонсека.

Дніпро. «Дніпро-Арена». 18 462 глядачі. Арбітр — Пасхал І. Ю. (Херсон), асистенти арбітра — Холодинський О. В. (Харківська обл.), Данильченко Є. А. (Луганськ), четвертий арбітр — Новохатній В. В. (Київ), спостерігач арбітражу — Лисенчук С. Г. (Київ). Делегат ФФУ — Прохорович А. В. (ФФ Сумщини). Офіцер безпеки ФФУ — Шинкаренко А. Б. (Дніпропетровська ОФФ). Попереджений: Когут (61).

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді