Євген Варениця: «Під час зборів у Баку проведемо три товариські поєдинки проти команди Азербайджану»

16:50 | 11 апреля 2019
Збірна України з пляжного футболу з 30 березня по 7 квітня в рамках підготовки до іспанського відбору на Всесвітні пляжні ігри в Сан-Дієго провела навчально-тренувальний збір в Івано-Франківську.

Збірна України з пляжного футболу з 30 березня по 7 квітня в рамках підготовки до іспанського відбору на Всесвітні пляжні ігри в Сан-Дієго провела навчально-тренувальний збір в Івано-Франківську. Головний тренер синьо-жовтих Євген Варениця поділився своїми враженнями від тренувального процесу.

«У цілому підсумками збору я задоволений. Дещо підвела погода, але план занять все ж виконати вдалося. Ми зіграли два контрольних поєдинки з молодіжною збірною України, яка проводила свій збір паралельно з нами. В обох перемогли — 5:2 та 9:4. З негативних моментів я можу відмітити, що вкотре не вдалося задіяти всіх виконавців. Усі троє воротарів були з нами, а от замість 15-ти польових гравців на зборі були присутні лише 10. Деякі пропустили збір з особистих причин, деякі були задіяні в змаганнях із футзалу. Тому залучили до тренувального процесу двох хлопців із молодіжки — Андрія Пашко та Євгена Петренко», — розповів головний тренер.  

Після повернення до Києва збірна дозволила собі лише день відпочинку. А вже вчора синьо-жовті розпочали триденний збір у столиці України, який передує тижневому збору в Баку. До Азербайджану команда планує вирушити в неділю, 14 квітня.

«Працюємо вже другий день. Є радісні новини — до нас приєдналися Олег Зборовський та Олександр Корнійчук. Останній нещодавно залишив футзальний ХІТ і зможе зосередитися на підготовці до відбору в Іспанії», — повідомив Євген Варениця.

А поки наша збірна тренувалася в Івано-Франківську, в Мінську відбулося жеребкування ΙΙ Європейських ігор. За його результатами українці потрапили до групи B. Їхніми суперниками будуть збірні Італії, Іспанії та Росії. У групі А зіграють Білорусь, Португалія, Швейцарія та Румунія. Змагання у квартетах пройдуть із 24-го до 30 червня цього року.

«Ми потрапили до дуже важкої групи. Італійці — переможці останньої Євроліги, а іспанці — її фіналісти. Росіяни — дворазові чемпіони світу та переможці Ι Європейських ігор в Азербайджані. На нас чекає дуже важкий турнір, потрібно готуватися», — поділився враженнями від жеребкування Євген Варениця. 

«У неділю вилітаємо до Баку. У вівторок, четвер та суботу в нас заплановані три товариські матчі зі збірною Азербайджану. У нас немає завдання переграти цю команду за будь-яку ціну. Головне — поновити старі зв"язки, награти нові. Може статися так, що ми зіграємо саме з азербайджанцями у відборі на Всесвітні ігри. Тому будемо обережні й не демонструватимо нових напрацювань. Перевіримо ще раз досвідчених виконавців, подивимося на молодих і визначимося, хто поїде в Іспанію», — окреслив завдання азербайджанського збору наставник синьо-жовтих.

Євген Варениця також оприлюднив склад збірної України, в якому вона візьме участь у контрольних поєдинках в Баку:

Воротарі: Віталій Сидоренко («Артур М"юзік»), Володимир Гладченко («Гріффін»), Андрій Неруш («Євроформат»).

Польові гравці: Дмитро Медвідь (ХІТ, залишив команду), Олександр Корнійчук (ХІТ, залишив команду), Олег Зборовський («Вибір»), Юрій Щериця («Гріффін»), Костянтин Макеєв («Артур М"юзік»), Іван Глуцький («Артур М"юзік»), Дмитро Войтенко («Євроформат»), Максим Войток («Гріффін»), Євген Шайдюк («Скидка»), Андрій Пашко («Альтернатива»), Євген Петренко («Вибір»).

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді