Кубок України. Для перемоги у Львові «Зорі» вистачило ефектного голу Богдана Лєднєва

16:20 | 07 апреля 2019
Із двох львівських команд саме «містянам» випало проводити чвертьфінальний матч на своєму полі, але рідні стіни підопічним Юрія Бакалова не допомогли.

Із двох львівських команд саме «містянам» випало проводити чвертьфінальний матч на своєму полі, але рідні стіни підопічним Юрія Бакалова не допомогли.

На стадіоні «Україна» зустрічалися колективи, які на другому етапі чемпіонату змагаються в топ-шістці. На першому ж обидва матчі між «Львовом» та «Зорею» завершилися без забитих м’ячів. Свої останні поєдинки у Прем’єр-лізі обидва суперники провели не найкращим чином, поступившись удома з рахунком 2:3 (львів’яни — «Маріуполю», луганці — «Динамо»), тож у тренерів були підстави вдатися до перестановок. Зокрема Юрій Бакалов, який до того ж не міг розраховувати на травмованих Сабіно й Жонатана, напередодні навіть залучив до підготовки з першою командою п’ятьох гравців «дубля» (до протоколу, щоправда, потрапив лише Микитин).

Непередбачувана заміна сталася у гостей. На розминці зазнав пошкодження Хомченовський, й у стартовому складі з’явився Лєднєв. Богдан і отримав першу нагоду забити, коли на 16-й хвилині завдав удару низом з лінії штрафного, але Сарнавський встиг скластися. Загалом «Зоря» атакувала набагато гостріше: Луньов після навісу Караваєва влучив у голкіпера з близької відстані, здалеку непогано пробивали Сілас і знову Лєднєв. У господарів, зокрема бразильських виконавців, гарно виходили ефектні дії в середині поля, але їм не вистачало ефективності.  

Ледь почався другий тайм, як перевага луганців утілилася в забитий м’яч. Як виявилося, Лєднєв недарма пристрілювався до перерви — черговий постріл Богдана, цього разу зі штрафного, виявився результативним. Футболіст, якому сьогодні виповнився 21 рік, ідеально виконав удар над «стінкою». Одразу ж Караваєв мав шанс подвоїти перевагу гостей, але пробив повз ворота з пасу Будківського.  

Продовжували гостро атакувати луганці й у подальшому. Постріли Сіласа здалеку й проходи Караваєва тримали господарів у напрузі. А коли до атаки підключився правий захисник Тимчик, м’яч після його удару й рикошету влучив у стійку. Львів’яни спочатку загрожували воротам суперника здебільшого зі стандартів, але під завісу гри почали йти вперед наполегливіше. Луїс Філіпе лише плечем відбив м’яч після удару Пернамбуко, а Шина не влучив у ворота з кількох метрів. У підсумку гол Лєднєва виявися переможним для «Зорі».

Футболіст збірної України Караваєв, якого Андрій Шевченко викликав на березневі матчі національної команди, відіграв за «Зорю» майже повний матч — був замінений на 90+6-й хвилині.

Кубок України. 1/4 фіналу

«Львів» — «Зоря» — 0:1 (0:0)

Голи: Лєднєв (47).

«Львів»: Сарнавський, Борзенко (к), Парамонов, Воронін (Насонов, 76), Адамюк, Приймак, Пернамбуко, Ліпе, Алваро (Мартан, 73), Педро (Шина, 61), Бруно.

Запасні: Бандура, Вісенте, Микитин, Фатєєв.

Тренер: Юрій Бакалов.

«Зоря»: Луїс Філіпе, Литвин, Будківський, Лєднєв (Кабаєв, 84), В.Вернидуб, Тимчик, Луньов, Караваєв (к) (Білий, 90+6), Казаков, Сілас, Чеберко (Михайліченко, 74).

Запасні: Махарадзе, Кочергін, Хомченовський, Арвеладзе.

Тренер: Юрій Вернидуб.

7 квітня. Львів. Стадіон «Україна». Арбітр — Козик Я.В. (Мукачево), асистенти арбітра — Жуков О.В. (Харків), Журибіда В.В. (Луцьк), четвертий арбітр — Новохатній В.В. (Київ), спостерігач арбітражу — Задіран С.М. (Дніпро). Делегат ФФУ — Понайда С.І. (Львівська ОФФ). Офіцер безпеки ФФУ — Гевко В.Я. (Львівська ФФ). Попереджені: Борзенко (47), Алваро (55), Ліпе (68) — Луньов (21), Чеберко (63), Будківский (85).

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді