Друга ліга. Закордонні звитяги «Миная» й «Калуша», досвідчені новачки у складі «Полісся»

13:05 | 26 марта 2019
Підготовка друголігових клубів до весняної частини сезону вийшла на фінішну пряму, і майже всі учасники першості вже почали тренуватися й проводити контрольні поєдинки на трав’яному газоні.

Підготовка друголігових клубів до весняної частини сезону вийшла на фінішну пряму, і майже всі учасники першості вже почали тренуватися й проводити контрольні поєдинки на травяному газоні.

Слід віддати належне завбачливості керівництва ФК «Калуш», яке в цей перехідний період знайшло можливість відрядити свою команду на тренувальний збір до Туреччини, де вона була забезпечена чудовими умовами для занять і кваліфікованими спаринг-партнерами. До речі, «Калуш» став єдиним вітчизняним друголіговим колективом, який провів повноцінний збір за кордоном, та й узагалі «містянам» раніше ніколи не доводилося тренуватися так далеко від дому. У Белеку підопічні Андрія Нестерука спочатку розійшлися миром із білоруською «Славією» — 1:1, а потім взяли гору над киргизьким «Алаєм» — 2:1 і шведською «Сюріанскою» — 3:1.

Здійснив закордонний вояж і лідер групи «А» — «Минай». Він вирушив до сусідньої Угорщини, де провів спаринги з двома середняками першого дивізіону. Підопічні Ігоря Харьковщенка перемогли «Ньїредьхазу» завдяки влучним ударам Максима Гавриленка та Владислава Микуляка — 2:1, а в поєдинку з «Балмазуйварошем» рахунок так і не було відкрито. Схоже, керманич уже визначився з тими виконавцями, які представлятимуть Закарпаття в другій частині першості, і тепер їм важливо збагатитися ігровою практикою.

Головний конкурент «Миная» в боротьбі за підвищення в класі, «Полісся», намагається зміцнитися за допомогою досвідчених гравців. Черговими новобранцями команди стали захисники Роман Гончаренко, який раніше виступав за «Інгулець», й Олександр Логінов («Нафтовик-Укрнафта»), універсал Рудольф Сухомлінов («Волинь») і нападник Антон Савін («Суми»). У своїх останніх спарингах підопічні Анатолія Безсмертного розгромили (5:1) аматорів із «ЛНЗ-Лебедин», яким, до речі, несподівано поступилися в цьогорічному розіграші Кубка України, та зіграли внічию з київським «Динамо» (1:1).

Відразу вісім новачків дозаявила тернопільська «Нива», і, звичайно, команді ще потрібний час для налагодження ігрових зв’язків. Поки що футболісти з Тернополя не змогли пробитися далі чвертьфіналу Кубку Ернеста Юста, програли вони й у спарингу з «Карпатами» (Львів) — 1:4.

Що ж до команд групи «Б», то після перемоги в розіграші Відкритого кубка Федерації футболу АР Крим у виконуючого обов’язки головного тренера херсонського «Кристала» Сергія Шевцова з’явився помічник — Андрій Кононенко, який раніше працював асистентом Руслана Забранського в МФК «Миколаїв». А керманича «Гірника», головного конкурента «Кристала» в боротьбі за місце на п’єдесталі пошани, Геннадія Приходька, потішила не лише крупна звитяга в останньому спарингу із ФК «Кривий Ріг» — 9:1, а й повернення після тривалого лікування мобільного півзахисника Євгена Сантрапинських, який відзначився забитим голом і результативною передачею.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді