Олександр Зінченко: «Уболівальників було настільки багато, що відчувалося, ніби ми граємо вдома»

11:20 | 26 марта 2019
Півзахисник національної збірної України Олександр Зінченко оцінив гру синьо-жовтих у матчі відбору на Євро-2020 проти команди Люксембургу.

Півзахисник національної збірної України Олександр Зінченко оцінив гру синьо-жовтих у матчі відбору на Євро-2020 проти команди Люксембургу.

Гравець «Манчестер Сіті» провів на полі всі 90 хвилин та відзначився результативною передачею на Віктора Циганкова. Після матчу Зінченко відповів на питання представників ЗМІ.

— Підсумковий результат вважаю закономірним. Протягом усього матчу ми володіли ігровою ініціативою. Ми виглядали краще за суперника, хоч Люксембург і зіграв організовано. Так, не вдалося зняти питання про переможця раніше компенсованого часу, але головне, що ми все ж перемогли й поклали до своєї скарбнички три очки. Тепер у нас з"явилися непогані шанси поборотися за путівку на чемпіонат Європи.

Чого не вистачало команді? Чому була така нервозність аж до останньої хвилини?

— Важко щось говорити після таких емоцій. Потрібно сісти, проаналізувати...

Яких оцінок за матч заслужила збірна України?

— Наша гра залишає бажати кращого, багато браку було у простих ситуаціях. Нам є над чим працювати й до чого прагнути.

Які думки були за рахунку 1:0 на користь господарів?

— Це футбол, усе може трапитися. Головне — не опускати руки. Ми це й продемонстрували.

Руслан Маліновський говорив про незадовільний стан газону...

— Абсолютно згоден із ним. М"яч ходив повільно, у зв"язку з чим ми не показали тієї швидкої гри, якої прагнули. Хоча я б не акцентував увагу на полі, тому що воно для всіх однакове.

У центрі не вистачало Тараса Степаненка?

— Не хочу говорити про персоналії. Звичайно, можна сказати, що не вистачало й Марлоса, й Андрія Ярмоленка. Але в нас збірна, у якій дуже багато потенційних лідерів. Кожен може взяти на себе ініціативу й зіграти на певній позиції.

Кількість українських уболівальників на трибунах вразила?

— Мені дуже приємно, спасибі їм велике за підтримку. Низький уклін усім тим, кому вдалося вибратися на стадіон. Уболівальників було настільки багато, що відчувалося, ніби ми граємо вдома.

Наші головні суперники, Португалія та Сербія, зіграли внічию. Такий результат на руку збірній України?

— Це непоганий результат для нас, але, перш за все, потрібно дивитися на свою гру.

Краще проводити два виїзні матчі на почату відбірного циклу чи наприкінці?

— Думаю, краще все ж починати на виїзді, щоб останні поєдинки проводити вдома.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді