Ліга Європи. «Динамо» поступилося «Челсі» в Лондоні в першому матчі 1/8 фіналу

00:05 | 08 марта 2019
Черговим суперником київського «Динамо» у плей-офф Ліги Європи після проходження «Олімпіакоса» став набагато потужніший «Челсі».

Черговим суперником київського «Динамо» у плей-офф Ліги Європи після проходження «Олімпіакоса» став набагато потужніший «Челсі». Результат першого матчу проти одного з провідних клубів континенту виявився неприємним для киян.

Склади команд несподіванкою не стали. У лондонців, як очікувалося, поза «стартом» залишилися кілька провідних футболістів, зокрема, Азар та Ігуаїн, але замінили їх не менш амбітні та кваліфіковані виконавці. Прогнозованою виявилася й перша 11-ка киян, у якій виявилося одразу 10 українських гравців плюс поляк Кендзьора. Після травми Соля єдиним форвардом в розпорядженні Олександра Хацкевича залишився Русин, дискваліфікованого ж Вербича на фланзі підміняв Буяльський, що дозволило потрапити до «основи» Сидорчуку.

Під уважним поглядом головного тренера збірної України, екс-гравця «Челсі» Андрія Шевченка, який був присутній на грі, динамівці, здавалося, витримали стартовий тиск господарів. Але лондонці все-таки не довго шукали шпарину в щільному захисті суперника. Педро пройшов лівим флангом, за рахунок нехитрої «стіночки» з Жиру залишив за спиною захисників киян та переграв Бойка з близької відстані. За три хвилини провалився протилежний фланг «Динамо», і той-таки Педро ледь не оформив дубль, але цього разу воротар «біло-синіх» виграв дуель в іспанця.

На рахунку Бойка в першому таймі було ще кілька героїчних сейвів, у киян же по суті пройшла лише одна перспективна атака, коли Шапаренко протягнув м’яч з пів-поля, але «біло-сині» змогли витиснути з цього моменту лише кутовий.

По перерві гра проходила у схожому ключі, територіальна перевага «Челсі» була відчутною, але українці почали вже краще діяти у відборі та більш ефективно пресингувати суперника. Але господарі, втім, збільшили свою перевагу в рахунку. Сидорчук порушив правила проти Лофтуса-Чіка, а Вілліан результативно пробив зі штрафного. І хоча у другому таймі кияни набагато частіше переводили гру до воріт господарів, створити по-справжньому гольову нагоду їм вдалося лише на 85-й хвилині, коли Сідклей отримав шанс зідзначитися після прострілу Шепелєва, але не зумів влучно пробити головою. Господарі ж свій шанс реалізували, Хадсон-Одої забив третій м’яч у ворота Бойка під завісу матчу.

У матчі взяли участь усі дев’ять гравців «Динамо», викликаних Андрієм Шевченком на матчі відбору Євро-2020 із Португалією та Люксембургом, — Бойко, Бурда, Шабанов, Миколенко, Сидорчук, Шепелєв (жовта картка), Циганков, Буяльський (жовта картка, замінений на 71-й хвилині), Шапаренко.

Додамо, що матч-відповідь відбудеться в Києві 14 березня.

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Перший матч

«Челсі» (Англія) — «Динамо» (Україна) — 3:0 (1:0)

Голи: Педро (17), Вілліан (65), Хадсон-Одої (90).

«Челсі»: Аррісабалага, Дзаппакоста, Давід Луїс (к), Крістенсен, Алонсо, Барклі (Лофтус-Чік, 62), Жоржиньо (Канте, 62), Ковачич, Вілліан (Хадсон-Одої, 78), Педро, Жиру.

Запасні: Кабальєро, Рюдігер, Ігуаїн, Азар.

Тренер: Мауріціо Саррі.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Шабанов, Миколенко, Сидорчук (к), Шепелєв, Циганков, Буяльський (Сідклей, 71), Шапаренко, Русин (Гармаш, 66).

Запасні: Бущан, Андрієвський, Цітаішвілі, Кадар, Смирний.

Тренер: Олександр Хацкевич.

Арбітр: Славко Вінчич (Словенія).

Попереджені: Шепелєв (9), Буяльський (42).

7 березня. Лондон. Стадіон «Стемфорд Бридж».

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді