Перша ліга: у Сумах докладають зусиль, аби зберегти команду майстрів

12:20 | 03 марта 2019
Передусім — приємна новина для вболівальників ФК «Суми».

Передусім — приємна новина для вболівальників ФК «Суми». Президент «містян» Сергій Ващенко проінформував, що команда продовжить виступи у другій частині сезону, хоча поки що невідомо, хто перебуватиме біля керма й які гравці захищатимуть її кольори.

Слід уточнити, що «Суми» ще не провели жодного збору, тоді як інші учасники першолігової першості вже розпочали заключний етап підготовки до весняних випробувань. Зокрема, чвертьфіналіст розіграшу Кубка України, СК «Дніпро-1», наразі перебуває в Туреччині, де провів два спаринги із МФК «Миколаїв». Спочатку підопічні Дмитра Михайленка взяли гору завдяки влучним ударам Ігоря Загальського й Олексія Чичикова — 2:0, а 2 березня суперництво завершилося з таким же рахунком, але на користь «Миколаєва».

Ще один чвертьфіналіст кубкових баталій, «Інгулець», теж перебуває в Туреччині, де в контрольному матчі з’ясовував стосунки з дублюючим складом команди елітного дивізіону цієї країни, «Аланьяспору», і впевнено переміг — 6:1. Керманич наших земляків Сергій Лавриненко сказав, що, хоча суперник значно поступався в класі, але такі спаринги теж потрібні, бо вони допомагають відчути впевненість у своїх силах. Тим часом команда з Петрового поповнила свої лави універсалом Михайлом Писком, який минулої осені виступав за винниківський «Рух».

Після нетривалої перерви відновили тренувальний процес у Туреччині й футболісти «Колоса», які серйозно націлилися на підвищення в класі. Черговий контрольний поєдинок ковалівці проведуть 4 березня з білоруським ФК «Мінськ», а потім поміряються силами зі старими знайомими — «Інгульцем» та «Дніпром-1» (відповідно 6-го та 8 березня).

Перед від’їздом до Туреччини на заключний етап підготовки футболісти «Металіста 1925» удома поступилися в контрольному матчі друголіговому «Кременю». Фото metalist1925.com

Після семитижневої підготовки в Харкові вирушили до Туреччини й футболісти «Металіста 1925». Перед від’їздом підопічні Олександра Горяїнова вдома поступилися в спарингу «Кременю» з Кременчука — 1:2. Утім, за словами керманича, нічого страшного не сталося, поки що слобожанам важко даються голи, але є надія, що в Туреччині приціл вдасться виправити.

А от футболісти «Прикарпаття», фінішувавши наприкінці лютого третіми на традиційному турнірі на призи мера Івано-Франківська (матчі проходили на штучному газоні), потім вперше в історії клубу вирушили до тієї самої Туреччини. Щоправда, поки що невідомо, із ким і коли підопічні Володимира Ковалюка проводитимуть контрольні поєдинки.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді