Лютий. Хроніка подій: президент ФФУ у Виконкомі УЄФА, виступ жіночої футзальної збірної на Євро та затвердження заявки Харкова на матч за Суперкубок УЄФА

10:05 | 01 марта 2019
У лютому видатною для української футбольної спільноти подією стало обрання президента ФФУ Андрія Павелка до оновленого складу Виконавчого комітету УЄФА.

У лютому видатною для української футбольної спільноти подією стало обрання президента ФФУ Андрія Павелка до оновленого складу Виконавчого комітету УЄФА. Дізналися своїх суперників у найближчих відповідальних змаганнях жіноча національна збірна та юнацька (U-20) чоловіча команда. А жіноча футзальна збірна зіграла у фінальній частині дебютного Євро.

Пропонуємо ще раз пригадати ці та інші миттєвості футбольного життя останнього зимового місяця.

7 лютого. У Римі відбувся 43-й черговий Конгрес Європейського союзу футбольних асоціацій, на якому пройшли вибори нових членів виконавчого комітету союзу. Президент ФФУ Андрій Павелко за підсумками голосування був обраний до оновленого складу виконкому на чотири роки.   

Як відзначив по завершенні роботи конгресу володар «Золотого м’яча»-1986 Ігор Беланов, який разом з Андрієм Шевченком, Олегом Блохіним та Сергієм Бубкою отримав акредитацію та брав участь у роботі 43-го Конгресу УЄФА в статусі спостерігача, він був упевнений в успіху кандидата від України, оскільки Андрій Павелко користується в УЄФА підтримкою. «Ми всі хвилювалися й вболівали. Однак я був упевнений у перемозі, оскільки бачив, як до Андрія Павелка ставляться в УЄФА. Там його дійсно поважають, є добре налагоджене спілкування», — зазначив Беланов.

15 лютого. Сергія Нагорняка призначено головним тренером юнацьких збірних України U-15 та U-19. Таке рішення затвердив Виконком ФФУ. Контракт із фахівцем укладено на термін до 31 грудня 2020 року.

15—17 лютого. У португальському місті Гондомар відбулися поєдинки першого в історії фінального турніру жіночого чемпіонату Європи з футзалу. Збірна України, яка була однією з учасниць «фіналу чотирьох», посіла в турнірі четверте місце, поступившись у півфіналі господаркам змагань, команді Португалії, а в матчі за третє місце — росіянкам у серії пенальті.

21 лютого. У Ньйоні пройшла церемонія жеребкування відбірного турніру чергового чемпіонату Європи серед жінок, фінальну частину якого прийматиме Англія у 2021 році. Збірна України, яка сіялась із другого кошика, отримала в суперники команди Німеччини, Ірландії, Греції й Чорногорії.

22 лютого. УЄФА офіційно повідомив про прийняття заявочних досьє претендентів на проведення єврокубкових фіналів 2021 року. Серед міст, які бажають стати господарем матчу за Суперкубок УЄФА, значиться Харків, який має сучасну арену — ОСК «Металіст». Українське місто буде конкурувати з Мінськом (Білорусь), Белфастом (Північна Ірландія) та Гельсінкі (Фінляндія).

22 лютого. У Будинку футболу відбулася робоча зустріч головного тренера національної команди Андрія Шевченка з наставниками молодіжної та юнацьких збірних України.

Керманич головної команди разом зі своїми помічниками, Олександром Шовковським, Мауро Тассотті та Андреа Мальдерою, ознайомили колег, які працюють із найкращими вітчизняними футболістами молодших груп, із принципами, на яких базується ігрова концепція національної збірної.

22 лютого. VI Чергова звітна конференція Громадської спілки «Всеукраїнська дитячо-юнацька футбольна ліга України» пройшла у столичному Будинку футболу. Делегати обговорили актуальні питання діяльності ліги та визнали роботу ДЮФЛУ за звітний період задовільною.

Під час конференції також розглядалися інші питання. Зокрема, були затверджені нові склади Виконкому ДЮФЛУ та КДК. Делегатом від ДЮФЛУ на Конгресі ФФУ, що пройде 17 травня в Запоріжжі, обраний президент ліги Віталій Борт.

24 лютого. Визначилися суперники збірної України (U-20) на молодіжному чемпіонаті світу, який пройде в Польщі з 23 травня по 15 червня 2019 року. У групі D команда Олександра Петракова буде сперечатися за вихід до 1/8 фіналу зі збірними США, Катара та Нігерії.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді