Збори арбітрів в Анталії. Підготовка до весняної частини сезону набирає обертів

20:20 | 05 февраля 2019
Другий день навчально-тренувальних зборів українських арбітрів у Туреччині почався з ранкового тренування, велика частина якого була присвячена біговій роботі та інтервальним вправам.

Другий день навчально-тренувальних зборів українських арбітрів у Туреччині почався з ранкового тренування, велика частина якого була присвячена біговій роботі та інтервальним вправам.

Фото прес-служби ФФУ

Далі на арбітрів чекало теоретичне заняття, яке відкрив голова Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі. У своєму виступі він подякував Федерації футболу України за організацію збору та за надану можливість запросити інструктора ФІФА Джованні Стеванато. «Не кожна федерація може залучити такого авторитетного спеціаліста», — підкреслив Лучі.

Голова комітету арбітрів окреслив плани на збір і попросив присутніх бути зібраними та серйозно підходити до занять як на полі, так і під час теорії, адже це стане гарним підгрунтям у підготовці до старту у весняній частині сезону.

Фото прес-служби ФФУ

Також Лучано Лучі анонсував, що в кінці березня — на початку квітня до Будинку футболу буде завезено обладнання для системи VAR, яке буде розміщено на першому поверсі будівлі. Там арбітри, які не будуть задіяні в офіційних матчах, по суботах та неділях проходитимуть практику.

Теоретичне заняття продовжилося розглядом сучасних вимог ФІФА, УЄФА та ФФУ щодо епізодів, пов’язаних із тлумаченням гри рукою для головних арбітрів і моментів із положенням «поза грою» — для асистентів.

А після обіду почалася практика. Відразу п"ять бригад арбітрів (20 осіб) були залучені до обслуговування п"яти контрольних поєдинків, що проходили в Белеку, Сіде й Міраклі.

Фото прес-служби ФФУ

Тим часом арбітрів із початком навчально-тренувального збору в Белеку привітав президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

— Вітаю голову Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі та всіх суддів з початком тренувального збору, — сказав президент ФФУ. — Упевнений, що ця робота принесе вам багато нових знань та підвищить вашу кваліфікацію, що дозволить вам закріпитися на європейському рівні арбітражу. 

Щиро сподіваюсь, що в майбутньому ми будемо радіти перемогам українського футболу, в чому буде й ваша чимала заслуга. Керівництво вітчизняного футболу підтримує вас. Представники УЄФА й ФІФА стежать за вами й переживають за ваше професійне зростання. Тому бажаю вам рухатися тільки вперед! Також хочу відзначити, що ми з Лучано Лучі тримаємо прямий зв"язок щодо лікування вашого колеги Сергія Беккера. Ми віримо, що Сергій одужає, продовжить працювати й допомагатиме в розвитку українського футболу.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді