Антракт у Прем'єр-лізі: «Динамо» перемогло ЦСКА завдяки голам гравців збірної України

13:35 | 03 февраля 2019
До вашої уваги — останні новини з життя клубів української Прем"єр-ліги, які продовжують підготовку до другої частини сезону.

До вашої уваги — останні новини з життя клубів української Прем"єр-ліги, які продовжують підготовку до другої частини сезону.

Чинний чемпіон, донецький «Шахтар», розпочав другий збір у Туреччині. До матчів Ліги Європи й другої частини чемпіонату країни гірники будуть готуватися без кількох футболістів. Олег Данченко й Ярослав Ракіцький перейшли до російських клубів — «Єнісею» й «Зеніту» відповідно, а новачок команди Валерій Бондаренко, який нещодавно перебрався з «Олександрії», отримав травму й приєднався в лазареті до Івана Ордеця, тож Паулу Фонсека в терміновому порядку викликав до Туреччини 19-річного захисника юнацької збірної України Валерія Бондаря. У той же час до складу молодіжної команди приєднався Михайло Мудрик, який на першому зборі тренувався з «основою».

На другому зборі «Шахтар» уже зіграв два матчі в один день — проти данського «Хобро» (2:1) і польського «Леху» (3:0).

Також другий збір, але в Іспанії, розпочало київське «Динамо». Кияни через травми втратили нападника збірної України Артема Бєсєдіна, а потім і хорвата Йосіпа Піваріча. Воротар Руслан Нещерет, захисник Денис Попов і півзахисник Георгій Цітаішвілі приєдналися до команди «Динамо» U-19, у складі якої будуть готуватися до матчу плей-офф Юнацької ліги УЄФА проти «Ювентусу».

У першому спарингу на другому зборі динамівці переконливо переграли болгарський ЦСКА — 3:0, а два голи в цьому поєдинку забили футболісти збірної — Віктор Циганков та Олександр Андрієвський.

«Олександрія» 1 лютого здобула першу перемогу на зборі в Туреччині. Команда Володимира Шарана впевнено обіграла вірменський «Пюнік» (2:0). Успіх «Олександрії» принесли влучні удари Віталія Пономаря та новачка колективу Дениса Дедечка. 2 лютого українці провели ще один матч і знову виграли — цього разу в македонського «Вардару» (3:2). У попередніх товариських поєдинках команда Шарана поступилася болгарському «Ботєву» (0:2) і польській «Арці» (0:2). Спаринг із болгарським «Чорне Море» було скасовано через негоду.

А от «Зоря» завершила перший збір у Туреччині спарингом проти представника чемпіонату Польщі — «Пяста». Усі голи в матчі були забиті в другому таймі. За команду Вернидуба двічі відзначився Майборода — 2:2. Наразі на «Зорю» чекає кілька вихідних, а вже 7 лютого вона знову вирушить до Туреччини, де проведе другий збір.

Полтавська «Ворскла» на першому зборі в Туреччині зіграла з іранським «Падіде» (0:0) і сербською командою «Младост» (1:0). Другий збір полтавці розпочали з поєдинку проти сербського «Раднику» (0:0).

Після підписання контракту з шотландським «Селтіком» до розташування «Карпат» повернувся нападник збірної України Мар"ян Швед. У рідному клубі він відіграє півроку на правах оренди і потім знову поїде до Шотландії. Приєднавшись до команди на зборі в Туреччині, Швед допоміг їй виграти в сербського «Напредаку» (1:0).

Завершив перший збір у Туреччині й повернувся на кілька днів до Києва «Олімпік». Підопічні В"ячеслава Шевчука зіграли проти команд «Кайсар» (Казахстан) — 3:1, «Гонвед» (Угорщина) — 0:1, «Работнічкі» (Македонія) — 3:1 і «Пріштіна» (Сербія) — 2:1.

Також позаду перший етап підготовки до другої частини сезону в «Десни». Вона в Туреччині провела матчі проти «Дунері» (Румунія) — 0:1, «Саба» (Азербайджан) — 1:2, «Ольборга» (Данія) — 0:1, «Пріштіни» (Сербія) — 1:0 і «Младості» (Сербія) — 1:1.

Закінчує збір у Туреччині «Львів». Команда Юрія Бакалова зіграла із МТК (Угорщина) — 0:3, «Баніком» (Чехія) — 0:0, «Земуном» (Сербія) — 0:0.

3 лютого другий збір у Туреччині розпочне «Маріуполь». На першому етапі підготовки команда Олександра Бабича зіграла проти «Сепсі» (Румунія) — 2:1, «Газ-Метану» (Румунія) — 1:1 і «Тренчина» (Словаччина) — 0:2.

«Чорноморець» у Туреччині провів уже три поєдинки: із ДВТК (Угорщина) — 1:2, «Ахалом» (Туркменістан) — 0:2, «Медзевом» (Польща) — 2:1. 6 лютого на «моряків» чекає гра з «Мурою» (Словенія), а 10-го — з «Ракувом» (Польща). 11-го числа одесити повернуться додому.

Столичний «Арсенал-Київ» останнім поїхав на збори до Туреччини і вже зіграв там чотири матчі — проти словацького «Спартака» (0:3), сербських «Воєводини» (2:2), «Бачки» (0:0) і «Динамо» з Враньє (0:1).

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді