Антракт у Прем'єр-лізі: Соль у «Динамо» та повернення Будківського

19:50 | 19 января 2019
До вашої уваги — останні новини з життя клубів української Прем"єр-ліги, які розпочали підготовку до другої частини сезону.

До вашої уваги — останні новини з життя клубів української Прем"єр-ліги, які розпочали підготовку до другої частини сезону.

Чемпіон країни, донецький «Шахтар», вийшов із відпустки й почав готуватися до весняної частини сезону на базі «Святошино» під Києвом. До тренувань за індивідуальною програмою приступив Фернандо, який отримав травму в кубковій грі з «Олімпіком». Також окремо поки що займається Іван Ордець. 20 січня «Шахтар» вирушить на перший збір до турецького Белека.

Київське «Динамо» тренується в Марбельї вже шість днів, але головною новиною для біло-синіх стало довгоочікуване придбання нападника. У пару до Артема Бєсєдіна клуб запросив іспанця Франа Соля, який перейшов до команди Олександра Хацкевича з голландського «Віллема II». Новачок вже прибув до Марбельї і навіть встиг зіграти у спарингу. Сьогодні кияни зіграли в Іспанії перший контрольний матч — проти німецького «Бохума», перемігши — 3:0. У першому таймі комбінація гравців збірної України Миколи Шапаренка та Віктора Циганкова завершилася влучним ударом останнього, а після перерви дублем у ворота представника другої бундесліги відзначився Назарій Русин.

«Олександрія» 18 січня завершила свій перший збір спарингом із дублерами, який відбувся на КСК «Ніка» на полі зі штучним покриттям. Гра проходила у форматі «чотири тайми по 30 хвилин» і завершилася з рахунком 3:0 на користь першої команди. Наразі олександрійці отримали вихідні, а вже 22 січня візьмуть курс на турецьку Аланію, де проведуть другий навчально-тренувальний збір, під час якого зіграють п’ять контрольних матчів — проти «Ботєва», «Арки», «Черно море», «Пюніка» і «Вардара».

Ударно попрацювала минулого тижня на трансферному ринку луганська «Зоря». Черговим її новачком у це міжсезоння став нападник Пилип Будківський, який уклав із клубом контракт терміном на 2,5 року. Раніше угоду з луганцями підписав сербський нападник Неманья Іванович із белградського ФК «Сінджеліч». Сама «Зоря» вже вийшла з відпустки й 16 січня провела перше тренування в Запоріжжі.

Уже вирушив до Туреччини «Маріуполь». Команда Олександра Бабича у складі 27-ми футболістів базується в Сіде. Через травми перший збір пропускає Владислав Бугай. На цьому етапі підготовки на азовців чекає три гри — проти «Сепсі», «Газ-Метану» і «Тренчина». Також відзначимо, що клуб припинив співпрацю з Ігорем Биковським.

Полтавська «Ворскла» найпершою з усіх українських клубів у нинішньому зимовому антракті провела контрольний матч. Її суперником став чинний чемпіон Румунії «Клуж». Гра видалася цікавою, моментів біля воріт обох колективів не бракувало, проте голами вони так і не завершилися — 0:0. А 19 січня підопічні Василя Сачка провели черговий спаринг, проти «КС Університаті» з румунського міста Крайова та поступилися — 0:3. До речі, перед матчем футболісти відзначили Водохреще, занурившись у середземноморські води.

16 січня на свій перший навчально-тренувальний збір вирушила чернігівська «Десна». Команда розташувалася в Сіде. Разом із нею поїхали новачки — Михайло Сергійчук, Андрій Богданов та Дмитро Немчанінов. У той же час клуб залишили Антон Братков та Олександр Ковпак.

Увечері 18 січня вирушив до Анталії, де відбудеться його перший турецький збір, донецький «Олімпік». В"ячеслав Шевчук взяв на цей етап підготовки 22-х гравців. Триватиме збір до 31 січня. За цей час команда проведе чотири контрольні матчі. Відомо, що суперниками донеччан стануть казахстанський «Кайсар» (22 січня), угорський «Гонвед» (25-го) і македонські «Работнічкі» (28-го). Заключний спаринг команда зіграє 31 січня.

18 січня до Туреччини прибув ФК «Львів». Протягом наступного місяця команда Юрія Бакалова проведе там два збори, в яких візьмуть участь 17 футболістів і під час яких на львів’ян очікує чотири контрольні поєдинки. Суперниками стануть угорський МТК, чеський «Банік» та сербський «Младост Лучані», також відбудеться одна двостороння гра. Відзначимо, що залишили колектив Артур Западня та Ростислав Волошинович. У той же час тренерський штаб команди підсилився екс-тренером збірної України з фізичної підготовки Віталієм Шпанюком.

У неділю вирушать на перший збір до Туреччини львівські «Карпати». Аби не гаяти час на якісній траві, зелено-білі активно закладають фізичний фундамент уже зараз. Після кількох пробіжок засніженим лісом карпатівці перебазувалися на поле зі штучним покриттям. Роботу з м’ячем гравці чергують із заняттями у тренажерному залі. Наразі триває період знайомства з командою нового головного тренера Фабрі Гонсалеса. Попрощався клуб із голкіпером Романом Підківкою, в якого завершився контракт.

«Чорноморець» після відпустки почав готуватися до другої частини сезону на своїй базі в Совіньйоні, але незабаром візьме курс на Туреччину. У Сіде «моряки» зіграють чотири товариські матчі.

Аутсайдер чемпіонату, «Арсенал-Київ», у міжсезоння змінив головного тренера. Замість В"ячеслава Грозного, який припинив співпрацю з клубом, посаду обійняв Ігор Леонов. Новий керманич знайомиться з командою в Києві, а 25 січня «каноніри» вирушать до Туреччини на навчально-тренувальний збір, який триватиме 24 дні.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді